vestnik

Festival Mikk23: Vojko Vrućina bo prinesel splitsko vročico

Tomo Köleš, 17. 8. 2019
Arhiv zasedbe
Zagrebška skupina High5 bo nastopila na festivalu Mikk23.
Aktualno

Medtem ko se avgust preveša v drugo polovico, se že vse bolj odpirajo vrata pred tradicionalnim Mikkovim septembrskim festivalom, ki se bo tokrat imenoval Mikk23. Ime označuje 23. leto delovanja tega soboškega mladinskega, informativnega in kulturnega kluba.

A še preden se bo to zgodilo, bo danes, 17. avgusta, ob 20. uri najprej na grajskem dvorišču ogrevanje s prvo Mikkovo poletno diskoteko, ki jo bo začinil še Mikkov kultivator. Za plesno glasbo z vinilnih plošč bo poskrbela ekipa Gramofonoteka, Mik­kova ekipa pa bo pripravljala okusno hrano za obiskovalce. Gramofonoteka je ploščarna, kavarna, pivnica, galerija, show room in sound system – enostavno štajerski epicenter dobre glasbe. Gramofonoteka Sound System bo torej prevzel grajsko dvorišče v Murski Soboti in poskrbel za luksuzno disko ekstravagantnost, obljubljajo organizatorji. Cena vstopnic je po dva evra, so pa na voljo v Mikkovi kavarni.



Prav tako pa so vstopnice naprodaj tudi za že omenjeni festival Mikk23, ki bo potekal od 13. do 16. septembra. Otvoril ga bo DJ Bakto iz tria Tetkine Radosti iz Ljubljane. Naslednji dan bo na grajskem dvorišču Mikk Art Market, v klubskem prostoru pa bosta zvečer nastopila izvajalca High5 iz Zagreba in Vojko Vrućina iz Splita. Člani zasedbe High5 so gospodarji trapa v hrvaški prestolnici in niso več sveže ime na tovrstni sceni, saj imajo za sabo že dva odlična albuma, ki jih uvrščata visoko na regionalni hip hop lestvici. Le leto dni je bilo potrebno, da postanejo eni od najboljših novih rap izvajalcev na Hrvaškem in tudi v regiji, saj so se na svojem prvem samostojnem nastopu v velikem pogonu Tvornice kulture uspeli vpisati v zgodovino kot prvi bend, ki je uspel razprodati Tvornico samo z enim izdanim albumom. Zadnji album Backstage Boys je bil objavljen aprila 2018.
Več v tokratni tiskani izdaji Vestnika.

19df868b2eed0f1c88edaa881f6de601
Osebni Arhiv
Vojko Vrućina

Osebni arhiv
Vojko V oz. Vojko Vrućina je splitski reper in glasbeni producent, ki ga poznamo še iz zasedb Dječaci in Kiša Metaka.
Mikk23 MIKK Murska Sobota gramofonoteka