vestnik

Fizioterapija v lendavskih termah bo

Majda Horvat, 27. 7. 2020
Majda Horvat
Je madžarski sklad Comitatus energia Terme Lendava res že prodal, ali pa jih je Švicarju dal le v upravljanje? Foto Majda Horvat
Aktualno

Ali je Dirk Wallenburg iz Švice lastnik ali mu je lastnik, to je uradno še vedno madžarski sklada Comitatus energia, kupljeno premoženje predal v upravljanje?

Terme Lendava bodo dale v najem prostore v hotelu Lipa za nadaljnje izvajanje zdravstvenih storitev fizioterapije. To sta se na srečanju prejšnji teden dogovorila lendavski župan Janez Magyar in Dirk Wallenburg, ki ga je direktor Term Lendava Madžar  Peter Molnar na nedavni tiskovni konferenci predstavil kot lastnika. Kdo bo nov izvajalec, kateremu bo občina podelila koncesijo za izvajanje fizioterapije sicer še ni znano, njeno izvajanje pa naj bi prevzel lendavski zdravstveni dom.

2491ee1e2eaa9cfd73da4b6a92740f9c
Nataš¡a Juhnov
Novi lastniki Term Lendava tudi s pomočjo občine vabijo domače ponudnike pridelkov in živil, da jim predstavijo svojo ponudbo. Foto Nataša Juhnov

Ali je Wallenburg iz Züricha res tudi lastnik Term Lendava ali pa mu je dejanski lastnik, to pa je po uradno dostopnih podatkih še vedno madžarski sklada Comitatus energia, kupljeno premoženje predal v upravljanje, nam še ni uspelo izvedeti.

Magyar in Wallenburg sta se še dogovorila, da bo občina pomagala pri privabljanju lokalnih ponudnikov. Zato je že tudi objavila povabilo domačim pridelovalcem in predelovalcem kmetijskih pridelkov ter ponudnikom drugih živil in pijač v občini, ki bi se želeli vključiti v turistično ponudbo bodisi z neposredno prodajo kot tudi dobavo turističnim ponudnikom, tako tudi za Thermal Resort Lendava, kakor se zdaj imenujejo lendavske terme.

Župan informacij o lastniškem statusu Wallenburga nima, je pa ta v pogovoru veliko pozornosti namenil prav področju kulinarike in pomenu lokalne ponudbe pridelkov in živil. Da je Wallenburg dober poznavalec tega področja razkrivajo tudi spletne informacije povezane z njegovim imenom. Ta je županu tudi dejal, da bi bili pripravljeni urediti celo manjšo trgovino s ponudbo lokalnih produktov.

3a3f3e9f33e744b31b6b9c4de8abba9a
Nataša Juhnov
Terme Lendava bodo dale v najem prostore za novega izvajalca zdravstvenih storite. Foto Nataša Juhnov

O  možnosti ponovne ponudbe svojih izdelkov v Lendavi so že seznanjeni tudi lokalni ponudniki, ki so že prej prodajali bodisi turistom ali za potrebe Term Lendava, in katerim so se zaradi menjave lastnika prav tako kot za fizioterapevtsko dejavnost zaprla vrata. Zdaj jih novo vodstvo spet vabi, da pošljejo ponudbe, med katerimi bodo potem izbirali najboljše.

terme-lendava lastnik lokalna-ponudba