vestnik

(Namesto pike vejica) Že drugič organizirali Projekt za zdravje in veselje otrok s posebnimi potrebami

M. Ha., 14. 6. 2022
Arhiv društva Namesto pike vejica
Projekt za zdravje in veselje otrok
Aktualno

Zbralo se je okrog 70 oseb iz 22 družin

Društvo Namesto pike vejica je letos že drugič organiziralo Projekt za zdravje in veselje otrok s posebnimi potrebami in njihovih družin. Minulo nedeljo so se zbrali pri Expanu. »Letos se nas je zbralo že večje število kot lani, saj smo prvo leto bili negotovi, kako se bo za nas in naše otroke izkazal prostor. Pri Expanu v piknik hiškah je lepo. Ob jezeru je tudi veliko drevo, ki nam je dajalo prijetno senco. Otroci in družine smo si na tla položili odeje, s seboj prinesli senčnike, ležalnike, se družili, pogovarjali in obenem tudi dobro jedli,« je povedala predsednica društva Jožica Casar o dogodku, kjer se je zbralo malo manj kot 70 oseb iz 22 družin. Skuhali so si prekmurski bograč v kotlu, pripravili osvežilne solate, domače slano in sladko pecivo, najbolj pomembno pa je bilo, da so poskrbeli za dobro voljo otrok.

društvo, osebe-z-motnjami-v-razvoju, namesto-pike-vejica
Arhiv društva Namesto pike vejica
Terapevtke otrok Petra Timošenko, Jožica Potrč in Tina Kelc.

»Spet smo si izmenjali izkušnje in pomembne informacije, saj se zakoni o osebni asistenci in drugih rečeh hitro spreminjajo. Imeli smo se res enkratno s pomočjo sponzorjev, ki so prispevali stvari za piknik,« je še povedala Casarjeva.

društvo, osebe-z-motnjami-v-razvoju, namesto-pike-vejica
Arhiv društva Namesto pike vejica
Projekt za zdravje in veselje otrok

Namesto pike vejica je društvo staršev, sorodnikov in prijateljev otrok, ki imajo različne težave v razvoju, predvsem v gibanju. Vanj je letos včlanjenih 41 družin in podpornih članov. Kot so prepričani v društvu, je vsak napredek v razvoju otrok s posebnimi potrebami, pa čeprav še tako majhen, dragocen, zato so se odločili, da pri napredovanju svojih otrok nikoli ne bodo postavili pike, ampak vedno samo vejico, od koder torej izvira ime društva. Glavni namen društva je zbiranje finančnih sredstev na različne načine, da lahko svojim otrokom nudijo kakovostno fizioterapevtsko obravnavo.
namesto-pike-vejica expano projekt-za-zdravje-in-veselje-otrok