vestnik

(FOTO) Mladi so se odpravili z vrečko na sprehod in očistili okolico Soboškega jezera

Vestnik, 2. 8. 2021
Arhiv društva
Mladi so izvedli čistilno akcijo.
Aktualno

Društvo kreativne mladine je z udeleženci mladinske izmenjave #JoinUs, ki poteka v sklopu programa Erasmus+, izvedlo čistilno akcijo ob Soboškem jezeru. Poimenovali so jo Z vrečko na sprehod, z njo pa so mlade spodbujali k večji ozaveščenosti o varovanju okolja in pravilnem odlaganju odpadkov.

Čistilne akcije, ki jo je v času epidemije zasnovalo Društvo kreativne mladine, se je udeležilo 44 mladih iz Slovenije, Litve, Romunije, Hrvaške, Nemčije, Madžarske in Estonije. V društvo poudarjajo, da so ob Soboškem jezeru nabrali preveč velikih vreč smeti, namen čistilne akcije pa je bil mlade spodbuditi k aktivnemu preživljanju prostega časa in skrbi za okolje. "Smeti na tleh in predvsem v naravi kažejo neodgovorno ravnanje ljudi, ki obiščejo okolico Soboškega jezera," menijo udeleženci mladinske izmenjave. 

čistilna-akcija, društvo-kreativne-mladine, z-vrečko-na-sprehod
Arhiv društva
Mladi so izvedli čistilno akcijo.

Sicer pa so mladi v desetih dneh na pobudo omenjenega društva in projektnih partnerjev iz drugih držav v sklopu izmenjave spoznavali prostovoljstvo, solidarnost in primere dobrih praks v boju proti diskriminaciji. 

društvo-kreativne-mladine čistilna-akcija z-vrečko-na-sprehod murska-sobota