vestnik

(FOTO) Nogometaši Mure so bili ponovno dobrodelni, zbran denar so predali EHO Podpornici

D. N., 14. 1. 2022
Jure Zauneker
Predaja donacije.
Aktualno

Igralci Nogometne šole (NŠ) Mura so skupaj z zaposlenimi in zunanjimi sodelavci v času lanskih božično-novoletnih praznikov ponovno zbirali denar za pomoči potrebne, ki so ga danes predali predstavnikom Evangeličanske humanitarne organizacije (EHO) Podpornica.

Denar je v roke predsedniku EHO Podpornice Petru Andrejčaku predal kapetan NŠ Mura Alen Kozar. Kot je povedal, se v klubu vsako leto decembra odločijo za podobne humanitarne akcije in zbirajo denar za pomoči potrebne v lokalnem okolju. "Mi živimo v tem okolju in vemo, da se nekateri težko prebijajo iz meseca v mesec. S to gesto jim želimo pokazati, da jim tudi mi v težkih časih stojimo ob strani, tako kot morajo oni včasih nam," tako Kozar. 

murska-sobota, mura, eho-podpornica
Jure Zauneker
Predaja donacije.

Ljudi, ki so se znašli v socialni stiski in potrebujejo humanitarno pomoč, je po besedah Petra Andrejčaka vedno več, zato pozdravljajo humanitarno potezo kluba. Z zbranimi sredstvi bodo namreč pomagali posameznikom, družinam in otrokom s prehrambenimi paketi, z nakupom šolskih potrebščin, s plačilom šolskih obveznosti ter plačilom položnic za šolo, dom, stanovanje. "Nogometna šola Mura ni prvič organizirala takšnih akcij z evangeličansko cerkveno občino Murska Sobota. Mislim, da je povezanost cerkve in vere z nogometom oziroma športom normalna in povsem življenjska," je še dodal Andrejčak. 

murska-sobota, mura, eho-podpornica
Jure Zauneker
Predaja donacije.

Akcijo Mure je pozdravil tudi Leon Novak, škof Evangeličanske cerkve v Sloveniji. "Veseli smo, da smo tako tesno povezani eni z drugim. Veseli nas, da stojimo drug drugemu ob strani. Naši pripadniki evangeličanske cerkve hodijo na tekme in strastno navijajo za klub, nekateri igralci so povezani z našo cerkvijo. Res so se izkazali s humanitarno gesto, hvaležni smo jim za to in upamo, da bomo tudi v prihodnje sodelovali tako dobro," je povedal Novak in dodal, da bi s povezovanjem cerkve s športom radi spodbujali mlade, da se aktivno vključujejo v športno življenje, da negujejo svoje zdravje. "To je naš cilj. Seveda pa tudi, da se družimo ob božji besedi, da se bogu zahvalimo za to, kar nam podarja, za blagoslov, ki ga lahko uživamo eni in drugi, da tudi igralcem izkažemo spoštovanje in jim pošljemo sporočilo, da jim želimo tudi v prihodnje stati ob strani." 

murska-sobota, mura, eho-podpornica
Jure Zauneker
Predaja donacije.

nš-mura eho-podpornica evangeličanska-cerkev