vestnik

(FOTO) V Kuzmi prižgali praznične luči

Vestnik.si, 28. 11. 2022
Arhiv Doma Kuzma
Adventna tržnica s prižigom lučk v Kuzmi.
Aktualno

Dogajalo se bo vse do božiča

Dom starejših Kuzma, Občina Kuzma, Osnovna šola Kuzma in društva so v adventnem času združili moči in za občane pripravili zanimive sobotne popoldneve. Prvo soboto so v Kuzmi pripravili adventno tržnico s prižigom lučk. Pester kulturni program so pričeli z blagoslovom adventnega venca ter nadaljevali z nastopi učencev dramske in plesne skupine OŠ Kuzma, medgeneracijskim zborčkom učencev OŠ Kuzma in stanovalcev Doma Kuzma, evangeličanskim otroškim zborčkom iz Gornjih Slaveč, katoliškim zborom cerkve svetega Kozme in Damijana, ZGŠ Virtuoz in domačim didžejem.

adventna-tržnica, kuzma, prižig-lučk
Arhiv Doma Kuzma
Adventna tržnica s prižigom lučk v Kuzmi.

adventna-tržnica, kuzma, prižig-lučk
Arhiv Doma Kuzma
Adventna tržnica s prižigom lučk v Kuzmi.

Ob 17. uri so z županom Jožefom Škaličem prižgali praznične lučke na smrečici in se podali z lanternami po praznično okrašeni Kuzmi. Na adventni tržnici so se predstavili lokalni ponudniki – Medičarstvo Celec Jožica, Kmetija Zavec, Muc art, Sadjarstvo Ficko, Fine Life, Tennakit, Čebelarstvo Kuhar, Lilli in Lota ter Miša Linhard –, pestra je bila tudi kulinarična ponudba, ki so jo pripravili PGD Kuzma in Društvo kmečkih žena Cila, prav tako pa je bilo poskrbljeno za najmlajše, ki so se družili v ustvarjalnih delavnicah.

Občina Kuzma vabi na naslednje tri sobotne popoldneve v Kuzmo od 15. do 18. ure, in sicer 3. decembra na Miklavžev popoldan s prizoriščem pred občinsko stavbo, 10. decembra na božično pravljico v Dom Kuzma, 17. decembra na božični glasbeni večer s klapo iz Dalmacije s prizoriščem pred občinsko stavbo, in v petek, 23. decembra, ob 10. uri na božično prireditev v OŠ Kuzma.
kuzma adventna-tržnica prižig-lučk