vestnik

(FOTO) V Moravskih Toplicah so odprli nov kolesarski center

D. N., 9. 7. 2020
Damjana Nemeš
Kolesa sta preizkusila župana občin Moravske Toplice in Mestne občine Murska Sobota.
Aktualno

Turistično informativni center (TIC) Moravske Toplice je v sodelovanju z občino Moravske Toplice v središču kraja vzpostavil nov bike center oziroma kolesarski center, ki so ga z uradno slovesnostjo v četrtek tudi odprli.

Destinacija Moravske Toplice kot zelena turistična destinacija je lani pridobila bronasti znak Slovenia Green v okviru zelene sheme trajnostnega turizma, ta znak pa občini narekuje še več vlaganja v razvoj trajnostne mobilnosti in razvoj kolesarske destinacije. S tem namenom so vzpostavili in odprli nov kolesarski center, v katerem je za kolesarje na voljo čez trideset mestnih, treking in gorskih koles, poudarek pa je na električnih kolesih. "Pridobitev je pomembna tako za naš kraj kot za celotno pokrajino ob reki Muri. Z odprtjem kolesarskega centra smo namreč dopolnili že obstoječo ponudbo za kolesarje, saj imamo vzpostavljenih kar nekaj kolesarskih poti. Te vodijo lokalni kolesarski vodniki, ki bodo kolesarska doživetja popestrili z lokalnimi zgodbami, vključevali pa bomo tudi lokalne ponudnike," je pojasnila Sonja Bily, direktorica TIC Moravske Toplice. 

bike-center, moravske-toplice
Damjana Nemeš
Sonja Bily, direktorica TIC Moravske Toplice.

bike-center, moravske-toplice
Damjana Nemeš
Trak ob odprtju bike centra v središču Moravskih Toplic sta prerezala Sonja Bily in Alojz Glavač.

bike-center, moravske-toplice
Damjana Nemeš
Odprtje bike centra v središču Moravskih Toplic.

V občini imajo vzpostavljenih več kot trideset kilometrov kolesarskih poti in več kot 250 kilometrov kategoriziranih občinskih javnih cest in poti. Vse to je treba, kot je poudaril župan občine Alojz Glavač, v povezavi s kolesarstvom držati v nenehni kondiciji, kar jim zaradi vseh vključenih, ki k temu pripomorejo, tudi uspeva. 

bike-center, moravske-toplice
Damjana Nemeš
Alojz Glavač, župan Občine Moravske Toplice.

Na prireditvi, ki so jo s popestrili tudi člani Društva starodobnikov in ljubiteljev starih koles Dimek Beltinci, je bil predstavljen tudi sistem izposoje mestnega kolesa Soboški biciklin v Moravskih Toplicah. Pred novim kolesarskim centrom se nahaja nova postaja soboškega biciklina s sedmimi kolesi, tudi s tem pa so v občini pripomogli k širjenju trajnostne mobilnosti. 

bike-center, moravske-toplice
Damjana Nemeš
Krajši kulturni program so popestrili "Dimeki".

bike-center moravske-toplice odprtje