vestnik

Franc Smolko: Priznanje za deseti Jernejev maraton

Tomo Köleš, 30. 8. 2018
Oste Bakal
Priznanje Francu Smolku župana občine Šentjernej Radka Luzarja.
Aktualno

13. Jernejevega kolesarskega maratona v Šentjerneju na Dolenjskem, ki sodi v sklop akcije „Slovenija kolesari 2018“, se je podobno kot številnih maratonov po vsej Sloveniji udeležil tudi neutrudni Franc Smolko z Rožičkega Vrha.

Tokrat je Prlek Franc Smolko iz Rožičkega Vrha pri Svetem Juriju ob Ščavnici že desetič nastopil na omenjenem maratonu, za kar je bil nagrajen s posebnim priznanjem Občine Šentjernej. Priznanje je Smolko prejel iz rok šentjernejskega župana Radka Luzarja, kar je lepa gesta do kolesarja, ki se praktično vsako leto pripelje tako daleč na njihov maraton.


0192c5651c190ed9eaaf103d2f1845d5
Oste Bakal
Franc Smolko - drugo mesto pri Vzponu na tri kralje.


Pred tem je rekreativni kolesar Franc Smolko, ki običajno prevozi nad 20 maratonov letno, nastopil tudi na 13. kolesarskem maratonu „Vzpon na Tri Kralje 2018“ nad Slovensko Bistrico. In čeprav je ta maraton potekal v slabih vremenskih pogojih, kajti vseskozi je deževalo, je Smolko v kategoriji Master H 1953 in starejši zasedel izvrstno 2. mesto. Omeniti tudi kaže, da
Franc Smolko letos nastopa brez kluba, saj je njegov klub Tondach iz Križevcev pri Ljutomeru razpadel, kar pomeni, da ima poleg vsega napora Prlek tudi kar nekaj finančnih bremen. Toda ljubezen do kolesarjenja in rekreacije je večja od kakršnihkoli težav. Zato ne preseneča, da je Franc Smolko že do konca avgusta letos odpeljal natanko 20 maratonov v sklopu projekta „Slovenija kolesari 2018“, in sicer po celotni Sloveniji. Jeseni jih bo še kar nekaj, obljublja Franc, ki tudi sicer veliko časa namenja rekreaciji, športu in zdravju, saj poleg kolesarjenja rad tudi teče in hodi v naravi, je pa tudi kinolog in lovec v LD Radenci.

kolesarstvo maraton šentjernej Franc Smolko SLOVENSKA BISTRICA