vestnik

Gornja Radgona: Protesta pred otvoritvijo sejma ni bilo

Miha Šoštarič, 24. 8. 2019
Jure Zauneker
Protesta pred otvoritvijo sejma ni bilo.
Aktualno

SLS v primeru neuresničitve napovedi spremembe odloka glede odstrela volkov napoveduje protestni shod 19. septembra.

Danes v Gornji Radgoni vrata odpira 57. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA. Pred uradno otvoritvijo sejma je Slovenska ljudska stranka (SLS) napovedovala protestni shod, ki ga je bila pripravljena odpovedati, če bi slovenska vlada včeraj do 21. ure z odlokom omogočila odstrel najnevarnejših volkov, ki napadajo v ograjenih pašnikih in v bližini domačij. Kljub temu, da uradno s strani slovenske vlade ni prišlo zagotovilo, da se bo z odlokom omogočil odstrel najnevarnejših volkov, je stranka SLS protestni shod odpovedala.

sejem, agra, marjan-podobnik, lovci
Jure Zauneker
Protesta pred otvoritvijo sejma ni bilo.

»Z veseljem sporočam, da smo danes ponoči preko prenašalcev dobrih novic s strani slovenske vlade dobili izraz polne pripravljenosti, da se v celoti realizirata obe zahtevi in želja, da se današnji protestni shod in spremljajoče aktivnosti odpovejo s ciljem, da bi se na čim lepši način speljala otvoritev radgonskega sejma v prisotnosti eminentnih domačih n tujih gostov. Imamo zagotovila pristojnih ministerstev, da bosta izpeljali spremembo ureditve, ki v tem trenutku še vedno omogoča zgolj odstrel osmih posamičnih volkov in v primeru, da je ustreljen nek drug volk grozi lovcem in njihovim lovskim družinam visoka kazen,« je pred otvoritvijo sejma AGRA dejal predsednik SLS Marjan Podobnik, ki je dodal, da od danes naprej, kljub temu, da uredba še velja, lovci in lovske družine »ne bodo več pod to grožnjo, kar je tudi eden od razlogov, da so lovci pripravljeni na skupinske love volkov, da bi ta problem še pred začetkom šolskega leta tudi ustrezno razrešili.«

sejem, agra, marjan-podobnik, lovci
Jure Zauneker
Protesta pred otvoritvijo sejma ni bilo.

Podobnik, ki ni želel povedati od koga je dobil zagotovilo za spremembo odloka, je napovedal, da bodo v primeru, da se njihove zahteve s strani pristojnih ministrstev in vlade ne bodo realizirale, velik protestni shod pred stavbo slovenske vlade v Ljubljani organizirali v četrtek, 19. septembra 2019.

sejem agra marjan-podobnik lovci volkovi protest