vestnik

Pobudi Chefs Care se je pridružila tudi Gostilna Rajh, kuhali bodo za Pomurske lekarne

Vestnik, 23. 4. 2020
Bernarda B. Peček
Za zaposlene v Pomurskih lekarnah bodo pripravili brezplačno kosilo.
Aktualno

V času karantene potekajo številne pobude in akcije, s katerimi se javnost na tak ali drugačen način zahvali vsem tistim, ki so v teh dneh v boju proti koronavirusu najbolj izpostavljeni. Tudi kuharski mojster Iztok Gumzej se je domislil ene izmed podobnih pobud, v kateri slovenski kuharji pripravljajo brezplačne obroke za vse v prvi bojni liniji. Pobudi Chefs Care se je pridružila tudi Gostilna Rajh iz Bakovec.

Pobuda Chefs Care je nastala konec marca, ko je kuharski mojster Iztok Gumzej iz sestavin iz domačega "špajza" pripravil brezplačne malice za hrastniške zdravstvene delavce. Njegovo dejanje ni ostalo neopaženo, saj so se pobudi pridružili številni slovenski kuharski mojstri, ki pripravljajo brezplačne malice za zdravstvene delavce, pripadnike civilne zaščite, gasilce, policiste, domove za starejše ter preostale, ki so tako ali drugače prvi na udaru v boju proti širjenju koronavirusa. 

Za sodelovanje v pobudi Chefs Care se je po tem, ko jih je nominirala Ana Franko iz Hiše Franko, odločila tudi Gostilna Rajh iz Bakovec. Kot so povedali, bodo v petek pripravili brezplačno kosilo za zaposlene v Pomurskih lekarnah.  

Pogoj za kuharsko ustvarjanje v okviru omenjene pobude je, da kuharji obroke pripravijo brezplačno, če je možno iz sestavin, ki jih imajo doma. Kdo vse se je sicer pobudi že pridružil in za koga vse so pripravili brezplačne obroke, pa lahko spremljate na Facebook strani Chefs Care. 

gostilna-rajh chefs-care