vestnik

GZ Šalovci predala zbran denar družini deklice Lane

Vestnik, 12. 7. 2021
GZ Šalovci
Predstavniki GZ Šalovci in PGD Dolenci so družini deklice Lane Bračič predali 500 evrov, ki so jih dobili od prodaje odpadnih pločevink.
Aktualno

Prostovoljna gasilska društva Gasilske zveze Šalovci vse od marca letos redno zbirajo odpadne pločevinke. Z denarjem, zbranim od prodaje pločevink, pomagajo deklici Lani Bračič iz okolice Poljčan, ki ima celostni zaostanek v razvoju, za izboljšanje zdravstvenega stanja pa potrebuje čim več samoplačniških terapij.

Gasilska zveza Šalovci je že trikrat zbrala za več kot pol tone odpadnih pločevink. Ves ta čas so jih vestno zbirali na terasi vaško-gasilskega doma Dolenci, kjer so jih člani PGD Dolenci redno tudi skladiščili. Zbrane pločevinke so nato sami prodali podjetju Dinos Murska Sobota, znesek od prodaje pa so minulo nedeljo predstavniki GZ Šalovci in PGD Dolenci sami predali družini deklice Lane. 

gz-šalovci, pgd-dolenci, lana-bračič
GZ Šalovci
Predstavniki GZ Šalovci in PGD Dolenci so družini deklice Lane Bračič predali 500 evrov, ki so jih dobili od prodaje odpadnih pločevink.

Odpadne pločevinke bo GZ Šalovci na zbirnem mestu v Dolencih zbirala še naprej, ko bodo ponovno zbrali zadostno količino, pa jo bodo prodali in denar nato ponovno predali staršema Lane. 

Družina se vsem, ki so pomagali pri zbiranju pločevink, iskreno zahvaljuje, saj bodo lahko z zbranim denarjem deklici omogočili kar nekaj terapij, ki so za izboljšanje njenega zdravstvenega stanja nujne. 

gasilska-zveza-šalovci pgd-dolenci lana-bračič odpadne-pločevinke