vestnik

Humanitarno pomoč za Ukrajino bodo zbirali tudi v rogašovski in ljutomerski občini

Vestnik.si, 5. 3. 2022
Rdeči križ
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Zbiranje humanitarne in materialne pomoči za begunce iz Ukrajine bo potekalo v gasilskem domu Nuskova ter pri športni dvorani v Ljutomeru.

Zbirajo se higienski pripomočki, kompleti prve pomoči in material za prvo pomoč ter prehranski izdelki z daljšim rokom trajanja. Oblek, čevljev, posteljnine, odej in spalnih vreč ne bodo zbirali, v kolikor pa bi potrebovali posteljnino in brisače za begunce, ki bodo nastanjeni v občini, bodo občane o tem tudi pravočasno obvestili. 

Materialna pomoč bo namenjena beguncem, ki bodo prišli v Slovenijo, del pomoči pa bo Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje skupaj z Evropsko komisijo dostavila skupaj z organiziranimi konvoji pomoči na zbirne lokacije, ki jih je s sosednjimi državami Ukrajine že uskladila Evropska komisija. 

Materialno pomoč bodo v nuskovskem gasilskem domu zbirali v torek, 8., in v sredo, 9. marca med 16. in 19. uro. 

Humanitarno pomoč pa bodo danes do 17. ure ter jutri med 14. in 17. uro zbirali tudi pri športni dvorani ŠIC Ljutomer. Zbiranje pomoči je ob pomoči prijateljev organizirala Svetlana Oletič, ki je pred dnevi iz Ukrajine pripeljala svojo sestro in nečakinjo. Zbrano pomoč bodo s kombijem sami odpeljali na madžarsko-ukrajinsko mejo, zbirajo pa odeje, nogavice, rokavice, otroške kombinezone, konzerve s hrano, higienske pripomočke, prvo pomoč, kaše, testenine in nepokvarljivo hrano. 

občina-rogašovci humanitarna-pomoč