vestnik

Imo-Real predstavil načrte za nov blok v središču Murske Sobote

T. M., 6. 5. 2020
Imo-Real
Nov poslovno-stanovanjski objekt v Murski Soboti
Aktualno

Iz soboške družbe Imo-Real so sporočili, da bodo kmalu začeli z gradnjo novega stanovanjsko-poslovnega objekta v Kocljevi ulici v Murski Soboti. Objekt bo nastal ob stavbi nekdanje Panonke, na zemljišču, ki so ga doslej uporabljali kot gramozno parkirišče in dovoz do dvorišča že obstoječih blokov v ulici.

S to pozidavo bo Kocljeva ulica, sicer ena najbolj živih ulic v središču mesta, končno dobila primeren zaključek. V stanovanjskem delu objekta, ki bo zgrajen ob stavbi Panonke, bo 27 novih stanovanj različnih velikosti. Ta bodo imela od 50 do 120 kvadratnih metrov površine, cene za posamično stanovanje pa se bodo začele od 91 tisoč evrov naprej, odvisno od velikosti in nadstropja. Kupci stanovanj bodo lahko kupili tudi parkirna mesta v garaži objekta, ali pod nadstrešnico v pritličju, ki bo imela zeleno streho, ob parkirnih mestih so predvidene tudi vtičnice in polnilnice za polnjenje električnih avtomobilov. Stanovanjski del se bo pričel v prvem nadstropju objekta. »Objekt je načrtovan z novimi tehnološkimi in ekološkimi rešitvami, ki poleg varstva narave pomenijo energetsko učinkovitost,« so zapisali v Imo-Realu, kjer menijo, da bo tovrstna sodobna gradnja pomenila dodatno kakovost za samo mesto. Blok bo ogrevan s kombinacijo toplotne črpalke (voda-voda) in talnega gretja, kot še izpostavljajo, bo k energetski učinkovitosti objekta doprinesla tudi 20 centimetrov debela izolacija.

stanovanja
Imo-Real
Nov poslovno-stanovanjski objekt v Murski Soboti

Andreja Bernjak, ki je pri Imo-Realu zadolžena za prodajo stanovanj v novem objektu, pojasnjuje, da se bodo lahko prvi stanovalci vselili jeseni naslednje leto. V družbi ocenjujejo, da je na trgu še vedno dovolj povpraševanja po novih stanovanjih, predvsem v središču mesta, ki tako ostaja najbolj želena lokacija med potencialnimi kupci. Potem ko je družba 2019 razprodala vsa stanovanja v soboškem stanovanjskem objektu Vrbišče, so po besedah Bernjakove še kar naprej dobivali številne klice interesentov za nakup novih stanovanj. Prav tako so se številne od omenjenih energetskih rešitev izkazale kot dobre že pri Vrbišču, zato jih bodo uporabili tudi tokrat. V novem objektu bo največ dvosobnih stanovanj, tako pričakujejo več povpraševanja s strani mladih družin in starejših oseb. Tako kot pri Vrbišču tudi tu pričakujejo, da bodo vsa stanovanja prodali v roku dveh let od zaključka gradnje. Objekt so arhitekturno zasnovali v Studiu Kalamar.

stanovanjska-gradnja imo-real murska-sobota