vestnik

Italija bo zaradi koronavirusa zaprla vsa smučišča

STA, 9. 3. 2020
Kope
Slika je simbolična
Aktualno

Italijanska vlada je zaradi epidemije koronavirusa danes odredila zaprtje vseh smučišč. Ukrep bo v veljavo stopil opolnoči, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Nekatera smučišča so se za predčasni zaključek sezone že pred tem odločila prostovoljno.

Že pred tem so predčasni zaključek sezone napovedala smučišča Kronplatz, Alta Badia, Gröden/Seiser Alm, Val di Fassa/Carezza, Arabba/Marmolada, 3 Zinnen Dolomiten, Val di Fiemme/Obereggen, San Martino di Castrozza/Rollepass, Gitschberg Jochtal-Brixen, Alpe Lusia/San Pellegrino in Civetta. Proge so nameravala prav tako zapreti v torek.

Italijanska vlada je minuli teden zaradi koronavirusa preventivno odredila omejitve števila ljudi v gondolah in kabinskih žičnicah na smučiščih. Po odloku so bile lahko te zapolnjene le do tretjine zmogljivosti.

Smučarska sezona se sicer preveša v pozno fazo, zato se je število smučarjev tudi na italijanskih smučiščih tako ali tako zmanjševalo.

V Italiji je zaradi novega koronavirusa v zadnjem dnevu umrlo 97 ljudi, skupaj je število žrtev naraslo na 463. Število okuženih pa je v Italiji naraslo na 7985.

italija smučišča virus