vestnik

Vlada še ne ve, ali se bo pouk jutri res lahko začel

Vestnik, 25. 1. 2021
Posnetek zaslona
Janez Janša
Aktualno

Medtem ko po državi poteka množično testiranje učiteljev in vzgojiteljev pred jutrišnjim ponovnim odprtjem šol in vrtcev, je predsednik vlade Janez Janša presenetil, da še ne vedo, ali se bo pouk v učilnicah jutri dejansko začel.

Na 22. redni seji Državnega zbora je premier Janez Janša v odgovoru na poslansko vprašanje dejal, da vlada še ne ve, ali se bo pouk jutri res lahko začel, glede na novo situacijo z angleškim sevom. "V tem trenutku se pristojni ukvarjajo z vprašanjem, ali v teh regijah, ki so dosegle pogoje za odprtje vrtcev in šol, jutri dejansko začeti s fizičnim poukom v prvi triadi in s polnim delovanjem vrtcev ali ne. To je osrednje vprašanje danes, ki zadeva več deset tisoč ljudi," je še dejal premier.

Odločitev bo znana po tem, ko bo premier prejel mnenja posvetovalne skupine, NIJZ-ja in ministrstva za šolstvo, kar naj bi se zgodilo do 16. ure. V devetih regijah, v katerih naj bi se v torek odprle šole, so: osrednjeslovenska, gorenjska, primorsko-notranjska, obalno-kraška, koroška, podravska, pomurska, savinjska in zasavska. 

šola janez-janša epidemija koronavirus pouk