vestnik

Horvat se je dokončno odločil: v pokoj ali volilni boj?

Vestnik.si, 23. 1. 2022
Sašo Švigelj
Jožef Horvat (NSi) je bil za poslanca izvoljen že štirikrat.
Aktualno

Vodja poslanske skupine Nova Slovenija (NSi) je sporočil svojo odločitev.

Prekmurec je v pogovoru za Siol med drugim razkril, da bo na aprilskih volitvah ponovno kandidiral. Za poslanca je bil izvoljen že štirikrat. "Glede na to, da bodo aprilske volitve res prelomne, pa sem se po pogovoru z družino in predsednikom stranke odločil, da grem po še en mandat," je dejal Horvat. 

Jožef Horvat se je rodil 8. julija 1955 v Žižkih. Leta 1974 je maturiral na II. gimnaziji v Mariboru, leta 1981 pa diplomiral na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo Univerze v Ljubljani. Zaposlil se je kot razvijalec in skrbnik poslovnih aplikacij in baz podatkov v Službi za informatiko podjetja Mura v Murski Soboti. Kasneje je v podjetju postal tudi direktor službe za informatiko. Na tem položaju je ostal do izvolitve za poslanca leta 2004.

Jožef Horvat
Nataša Juhnov
Horvat bo 24. aprila ponovno kandidiral.

Po koncu štiriletnega mandata se je ukvarjal s podjetništvom. Bil je tudi izvršni direktor na Inštitutu za sonaravne inovativne tehnologije v Ljubljani. Leta 2011 je bil znova izvoljen za poslanca, nato pa je mandat dobil še na volitvah leta 2014 in 2018. Danes je v državnem zboru vodja poslanske skupine NSi.

jožef-horvat nsi volitve