vestnik

Kaj bo z zdraviliškim zdravljenjem?

Majda Horvat, 12. 7. 2020
Majda Horvat
Terme Lendava so kot blagovna znamka postale "drobni tisk". Foto Majda Horvat
Aktualno

Madžarski kupec že na začetku povedal, da ne bo prevzel zdraviliške dejavnosti – Sprejeta odločitev, da Sava Turizem v Lendavi še naprej izvaja zdravstvene storitve po sklenjeni koncesiji

Po prodaji Term Lendava madžarskemu kupcu Comitatus Energia je bilo jasno, da bo Sava Turizem ohranila upravljanje term v sklopu svojih hotelov in resortov do junija 2020. Toda letos spomladi se je začela neuradno omenjati možnost, da se upravljanje ohrani do konca leta ter da bo jeseni novi lastnik začel obnovo objektov, ki naj bi potekala v več fazah. Toda 3. julija, ko so Terme Lendava odprle vrata hotela Lipa in apartmajskega naselja Lipov gaj, pa tudi avtokampa in zunanjega kopališča, je to potekalo pod okriljem nove blagovne znamke Thermal Resort Lendava. »Dogovorjeno je bilo, da bo Sava Turizem upravljala Terme Lendava še šest mesecev po prodaji, to je do 18. junija oziroma do začetka samostojnega upravljanja novega lastnika. S 1. julijem 2020 je tako upravljanje Term Lendava, d. o. o., prevzel lastnik Comitatus Energia Zrt ter začel samostojno upravljanje destinacije Term Lendava,« so nam sporočili iz Save Turizma.
Novi lastnik Term Lendava se je za prevzem upravljanja odločil nepričakovano. Prenos je bil po informacijah poznavalcev izveden zelo na hitro, tako da se šele zdaj vzpostavljajo vse podporne službe, v zraku pa je obviselo tudi vprašanje izvajanja zdraviliškega zdravljenja in zdravstvenih storitev, predvsem fizioterapevtskih. Te je namreč Sava Turizem opravljala po sklenjeni koncesiji tudi za zavarovance Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Že v prevzemni pogodbi iz oktobra 2018 je bilo navedeno, da Sava Turizem na novo družbo Terme Lendava, ki jo je nato kupil madžarski kupec, ne bo prenesla zdravstvene koncesije, zdravstvenih storitev in zdravstvenih delavcev, Sava Turizem pa je potem vendar do konca junija po najemni pogodbi opravljala to dejavnost še naprej za svoj račun. 


Minuli ponedeljek naj bi bila na kolegiju v Termah 3000 sprejeta odločitev, da bo Sava Turizem v lendavskih termah nadaljevala izvajanje zdraviliškega zdravljenja in zdravstvenih storitev. »Sava Turizem je najemnik prostorov pri najemodajalcu Terme Lendava, d. o. o, v katerih izvajamo zdravstveno dejavnost. Do sprememb v koncesijski pogodbi ni prišlo,« so nam glede tega še sporočili iz Save Turizma. Prav tako so zapisali, da so štirje zdravstveni delavci ostali zaposleni v družbi Sava Turizem.
Lastnik Term Lendava je torej zagnal turistično dejavnost z novo blagovno znamko, čeprav je po pogodbi o izločitvi Term Lendava iz Save Turizma septembra 2018 (notarska listina) imel možnost, da bi brez prostorskih, časovnih ali drugih omejitev še naprej uporabljal besedno zvezo Terme Lendava in simbolne znake, in to v kakršnih koli kombinacijah.

zdravilišča terme-lendava