vestnik

Kamenšnica v prenovi 

AG, 19. 6. 2018
Moms
Ureditev Soboškega jezera.
Aktualno

Začeli so urejati okolico Soboškega jezera, ki bo skupaj s Paviljonom Expano, postalo ena glavnih turističnih značilnosti mesta. 

"Mestna občina Murska Sobota je včeraj začela z urejanjem okolice Soboškega jezera, ki skupaj s Paviljonom Expano predstavlja prvo fazo urejanja nastajajočega turističnega, športnega in doživljajskega parka," so sporočili iz mestne občine.


Na južnem delu jezera bodo uredili nove brežine in zelene površine, postaviti pa nameravajo tudi motorični park z otroškim igriščem in urbano opremo.


Poleg tega pa bodo uredili tudi območje za prireditve in piknike, prenova bo sofinancirana preko Celostnih teritorialnih naložb.
"S postavitvijo Paviljona Expano in urejanjem južnega dela Soboškega jezera se Mestna občina Murska Sobota usmerja na nadaljnji razvoj jezera, kjer želi odpreti priložnosti vsem, ki v jezeru vidijo potencial za svoje ideje, da jezero postane sodoben in privlačen turistični, športni in doživljajski park," še sporočajo iz mestne občine.
Okolico bo v vrednosti dobrih 800 tisoč evrov uredilo podjetje Pomgrad, motorični park pa družba Lesnina MG Oprema iz Ljubljane v vrednosti dobri 600 tisoč evrov.

Soboško jezero expano kamenšnica