vestnik

Kdo vas bo zabaval na Pomurskem poletnem festivalu?

I. B., 14. 4. 2018
Društvo Štrk
Program letošnjega Pomurskega poletnega festivala. 
Aktualno

Pomurski poletni festival v Veliki Polani bo letos potekal med 28. julijem in 4. avgustom. Društvo Štrk Slovenija je predstavilo nastopajoče in sporočilo: »Pomurski poletni festival bo potekal od sobote do sobote, celotna programska zasnova pa je tako barvita, da bo gotovo navdih vsem, ki si želijo na kreativen, družaben in sproščen način preživeti delček poletja«.

Nekatere glasbene izvajalce, ki bodo poleti nastopili pred množico v Veliki Polani, so obiskovalci že lahko videli in slišali. Med njimi so Vlado Kreslin, Riblja Čorba in Siddharta.


Prvič pa bo na tem odru zaigrala Dubioza Kolektiv, balkanska ska, punk, reagge in rock zasedba, ki je že koncertirala na vseh večjih evropskih festivalih, njihov član pa je tudi Prekmurec Jernej Šavel. Zasedbine tradicionalne glasbene oblike zaznamuje posebna perspektiva, ki se je brusila skozi čas in je nabita z visoko stopnjo pozitivnosti.

29059ecda7077ddbcb7a183afb22ef43
Arhiv Skupine
Dubioza Kolektiv. 

Prvič bodo na Pomurskem poletnem festivalu nastopili še Jelena Rozga, Klapa Rišpet, Hišni amsambel Avsenik, Nina Donelli in Barabe.


Sicer pa organizatorji poleg koncertnih večerov pripravljajo še športne in kulinarične dejavnosti, poskrbeli bodo tudi za ljubitelje gledališča. Nasploh pa želijo popestriti poletje vsem generacijam.

Aleš Cipot
Tomi Meglič se s Siddharto vrača v Veliko Polano.
Velika Polana, PPF, nastopajoči