vestnik

Kinološki pohod in druženje na Goričkem

Tomo Köleš, 28. 12. 2019
Rudi Stegmüller
Člani kinoloških društev na usposabljanju in druženju.
Aktualno

Športno kinološko društvo Goričko - Enota reševalnih psov Goričko bo v nedeljo dopoldne v Sebeborcih pripravilo tradicionalni kinološki pohod po Goričkem in druženje.

Tega dne bodo najprej ob 9. uri predstavljeni TPO - temeljni postopki oživljanja in uporaba AED aparata v izvedbi bolničarja Aleša Potočnika. Sledil bo priložnostni nagovor aktivistke Pokrajinskega centra nevladnih organizacij Manje Gospodarič in izročitev protokolarnega darila eni najuspešnejših športno-kinoloških organizaciji v Sloveniji - namreč ŠKD Goričko (njeni člani s štirinožnimi prijatelji so v posamezni kinološki disciplini dosegli prvo mesto v svetovnem merilu). Darilo bo slovenska zastava, protokolarno darilo pa bo dobil(a) tudi ključna gonilna sila tukajšnjega dogajanja - predani kinološki inštruktor Vlado Škerlak. Sledil po večurni pohod po Goričkem in nato ob povratku druženje s pogostitvijo.

Obenem društvo in ostali pozivajo vse, ki bi želeli postati usposobljeni - licenčni vodnik reševalnega psa ter so za to prostovoljno odločitev in aktivnost dovolj stimulirani, da se prijavijo za usposabljanje vodnikov - začetnikov. Pričelo se bo 4. januarja na Igu pri Ljubljani, prijave pa zbirajo čim prej na telefonske številke in elektronske naslove: Vlado Škerlak, gsm: 041 768 596, Franc Rezar,

gsm: 041 756 083, Rudi Stegmüller, gsm: 031 525 367, ali e-mail: mcp@siol.net.

kinolog društvo goričko službeni-psi