vestnik

Kmalu začetek prenove Ulice Arhitekta Novaka. Kaj vse bo urejeno?

Vestnik, 2. 11. 2021
MOMS
Župan Aleksander Jevšek in predsednik uprave Pomgrada Iztok Polanič sta podpisala pogodbo o izvajanju gradbenih del.
Aktualno

V sredini novembra se bodo začela gradbena dela celovite prenove Ulice arhitekta Novaka, ki jih bo Mestna občina Murska Sobota izvajala v sklopu projekta Urejanje kolesarskih povezav - 2. faza in bo sofinanciran iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb (CTN) za ukrepe trajnostne mobilnosti.

Župan Aleksander Jevšek in predsednik uprave Pomgrada Iztok Polanič sta danes podpisala pogodbo o izvajanju gradbenih del. Vrednost celotne investicije znaša okoli 340 tisoč evrov, celotni projekt CTN 1,3 milijona evrov in ga v višini nekaj čez 707 tisoč evrov sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz kohezijskega sklada. V sklopu projekta je bila dokončana tudi ureditev Kroške ulice.  

Cilj investicije je vzpostavitev kakovostnih kolesarskih povezav v mestni občini ter obnova ulice, ki bo zajemala celovito prenovo prometnih površin na odseku med Slovensko in Gregorčičevo ulico, kjer bo v prihodnjem letu tudi urejeno krožišče. Ulica Arhitekta Novaka bo v celoti asfaltirana, ostala bo dvosmerna, novost pa bo kolesarski pas v obe smeri na cesti ter vzporedno parkiranje na ulici. "Z izvedbo del bo urejeno tudi vmesno križišče s Cvetkovo ulico in predvidenim vhodom na območje novega trgovskega centra (na območju nekdanjega Potrošnika). Dograjen bo tudi manjkajoči odsek pločnika na Cvetkovi ulici ter prenovljeno vodovodno omrežje in javna razsvetljava. Na ulici bo po zaključku del zasajen nov drevored," so dejali na občini. 

Dela bodo predvidoma končana aprila prihodnje leto, kar pa je odvisno tudi od vremenskih razmer. 

mestna-občina-murska-sobota ulica-arhitekta-novaka