vestnik

Komorni zbor Orfej na odru opere v francoskem Toursu

Vestnik, 3. 6. 2018
Ludvik Rogan
Upevanje pred prvim nastopom na odru opere Toursa.
Aktualno

Komorni zbor Orfej zastopa slovenske barve na mednarodnem zborovskem tekmovanju za Veliko nagrado Evrope "Florilège Vocal de Tours" v Franciji.

Ljutomerski Komorni zbor je v četrtek po dvaindvajsetih urah potovanja z avtobusom prispel na zborovsko tekmovanje v Tours v Franciji.


Na prvem nastopu v petek zvečer so se pod vodstvom dirigenta Andraža Hauptmana predstavili občinstvu in mednarodni žiriji. Na premiernem nastopu dvorane opere v Toursu so se predstavili z naslednjim programom:
Zefiro torna, Claudio Monteverdi, Mitten wir im leben sind, Felix Mendelssohn in Bartholdy, Apres un reve, Gabriel Faurè in François Branciard ter Praise his holy name, Keith Hampton.

6cdbe18bf5202b1bc8e2628013c8d43a
Ludvik Rogan
Komorni zbor Orfej v Franciji; na poti do opere Toura.

Za svoj drugi nastop, v soboto, pa so izbrali: Oče naš hlapca Jerneja, Karola Pahorja, Samotno ugibanje, Uroša Kreka, Polka je ukazana, Ubalda Vrabca ter Felix's girls: Gretchen, Jou-Jou, Irma, Roberta Murraya Schaferja.

b84e7b0565f1699d25fa290a90fc8dfd
Ludvik Rogan
Po neštetih vajah še več vaje.


Naosnovi dveh tekmovalnih nastopov mednarodna žirija izbere zbore, ki bodo nastopili še na finalnem koncertu v nedeljo, v tako imenovanem Grand Prixu. Ob zaključku festivala v Toursu pa se bodo zbori danes zvečer predstavili še na koncertu na prostem, takrat z lahkotnejšim programom, je za vestnik.si še povedal predstavnih ljutomerskih slavčkov, Smiljan Pintarič.

Ludvik Rogan
Komorni zbor Orfej na zborovskem tekmovanju za Veliko nagrado Evrope za zborovsko petje Florilège Vocal de Tours v Franciji.
Komorni zbor Orfej ljutomer Tekmovanje Francija