vestnik

Na ekoloških otokih v mestni občini samo še steklo

T. M., 4. 9. 2019
Nataša Juhnov
Do konca septembra bodo z vseh ekoloških otokov v soboški občini umaknili zabojnike za ločeno zbiranje mešane embalaže in papirja.
Aktualno

Mestna občina Murska Sobota in izvajalec gospodarske javne službe zbiranja odpadkov v občini-družba Saubermacher Komunala sta občane obvestili, da bodo do konca septembra z vseh ekoloških otokov v občini umaknili zabojnike za ločeno zbiranje mešane embalaže in papirja.

Na zbirnih mestih bodo ostali zabojniki za zbiranje stekla in steklene embalaže. Mešano embalažo bodo lahko v gospodinjstvih v individualnih hišah tako kot doslej odlagali v prozornih vrečah za zbiranje mešane embalaže z logotipom podjetja Saubermacher-Komunala, papir pa v zabojnikih za zbiranje papirja. V gospodinjstvih, v katerih zabojnikov za papir še ne uporabljajo, lahko te brezplačno prevzamejo na sedežu podjetja. Kot še sporočajo, se bo odvoz papirja in embalaže iz individualnih stanovanjskih hiš tudi v prihodnje vršil enkrat na štiri tedne, kar pomeni 13 odvozov letno. Nespremenjen ostaja tudi način zbiranja mešane embalaže in papirja v stanovanjskih blokih. Kot smo že poročali, je že pred časom več mestnih svetnikov opozorilo na pritožbe občanov zaradi nesnage in smradu v bližini ekoloških otokov, kamor so občani odlagali tudi neprimerne odpadke.

mestna-občina-murska-sobota Saubermacher-Komunala odpadki