vestnik

Leljak zaradi suma okužbe zaprl vrtec in šolo

Vestnik, 21. 5. 2020
Jure Zauneker
Osnovna šola Kapela je danes zaprta.
Aktualno

Vrtec in OŠ na Kapeli se zapirata zaradi suma okužbe enega starša otroka v vrtcu.

"Spoštovani starši, obveščen sem, da se je pojavil sum okužbe enega starša otroka v vrtcu. Jutri bo znano ali je primer potrjen. Odredil sem, da se vrtec in šola takoj zaprejo, otroci jutri ostanejo doma, ostanejo pa tudi vzgojiteljice, učiteljice in ravnateljica. V primeru, da se sum ne bo potrdil bo v ponedeljek potekal pouk in varstvo otrok normalno naprej," je preko družabnega omrežja v  četrtek sporočil župan Roman Leljak. V komentarju je še dodal, da je bil starš otroka poslan v bolnišnico na odvzem brisa. "Zdravnik mi je potrdil, da gre za simptome covida," je zapisal Leljak, pri tem pa so se pojavila vprašanja o zaupnosti osebnih podatkov.

Ravnateljica Andreja Strmšek pa je na spletni strani šole objavila, da bo Osnovna šola Kapela danes, 22. maja, iz preventive pred širjenjem okužbe s COVID-19 zaprta. "Izobraževanje se bo za učence prvega triletja ponovno izvajalo na daljavo. Razumem, da vam s tem povzročamo nevšečnosti, za kar se vam opravičujem.O nadaljnjem poteku dogodkov vas bomo obvestili, ko bo več znanega," je zapisala.

Nekaj ur za tem, ko je javnost obvestil o situaciji, je radenski župan zapisal, da bo umaknil sklep, ne glede na rezultat testa, šola pa se bo normalno nadaljevala v ponedeljek. Zgleda, da je prišlo do nejasnosti, saj je Leljak sporočil, da ne župani in ne ravnatelji od Nacionalnega inštituta za javno zdravje niso dobili navodil, kako ravnati v primeru utemeljenega suma virusa v vrtcih in šolah. "Lahko bi napisali, da so oni edini pristojni oziroma se lahko reagira samo po potrjenem virusu," dodaja in pravi, da je najlažje netaktno obtožiti župana. 

koronavirus šole vrtec roman-leljak