vestnik

(LENDAVA) Objavljamo nasprotna dejstva glede članka o plačilu zasebne tožbe iz blagajne javnega zavoda

Uredništvo, 27. 8. 2021
Jože Gabor
Ravnateljica Dvojezične srednje šole Lendava Silvija Hajdinjak Prendl.
Aktualno

V nedeljo smo na vestnik.si objavili članek, da je za tožbo Silvije Hajdinjak Prendl, nekdanje predsednice sveta zavoda Knjižnica - Kulturni center (KKC) Lendava stroške poravnal zavod. Nadzorni odbor lendavske občine trdi, da je prišlo do kršenja pogodbenih določil o namenskosti porabe denarnih sredstev, ravnateljica zdaj navaja nova dejstva. Njen odgovor objavljamo v celoti.

»Ravnateljica Dvojezične srednje šole Lendava prerekam vse neutemeljene obtožbe župana, občine in nadzornega odbora, ki so bile zapisane v članku z naslovom »Za zasebno tožbo plačilo iz blagajne javnega zavoda«, ki je izšel v Vestniku, dne 22.8.2021 in ga je napisal novinar Rok Šavel. V potrditev svojih navedb prilagam mnenje proračunske inšpekcije z dne 29.7.2021, iz katerega izhaja naslednje:

»Iz dodatne poslane dokumentacije MIZŠ je razvidno, da so pravdni stroški izplačani upravičeno, zavod lahko v določenih zadevah članom sveta zavoda izplača stroške, ki nastanejo v zvezi z njihovim delom. Iz vložene tožbe jasno izhaja, da je tožbo vložila predsednica sveta in se tožba navezuje na javni zavod.« in »Tožeča stranka je članica in predsednica sveta javnega zavoda Knjižnica – kulturni center Lendava. Tožeča stranka Silvija Hajdinjak Prendl je tudi ravnateljica Dvojezične srednje šole Lendava.«

Zadevo je obravnavala tudi KPK, ki v konkretnem primeru ni ugotovila neintegritetnega oziroma koruptivnega ravnanja po določbah Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije (ZIntPK), saj je direktor KKC Lendava pred potrditvijo plačila o tem zaprosil za mnenja in se ravnal v skladu s slednjimi.

Ob tem želim poudariti, da svoje delo ravnateljice opravljam vestno in odgovorno. Šolo vodim že več kot 10 let in imam ves čas podporo velike večine zaposlenih in tudi drugih deležnikov. Šola je uspešna, priznana, posluje pozitivno. Dijaki dosegajo odlične rezultate, ki so plod dela in sodelovanja vseh deležnikov vzgojo-izobraževalnega procesa: dijakov, učiteljev in staršev.

Tudi funkcijo predsednice sveta zavoda KKC Lendava sem opravljala odgovorno in za to nisem prejemala sejnine. Le-te smo se odpovedali vsi prvotni člani sveta zavoda. Vse do lokalnih volitev 2018 se je svet zavoda redno sestajal, dobro sodeloval z direktorjem zavoda in ustanoviteljem, vse v dobrobit javnega zavoda.

Kljub temu sem kot predsednica sveta zavoda KKC Lendava in tudi kot ravnateljica DSŠ Lendava ves čas od lokalnih volitev l. 2018 deležna pritiskov, javne diskreditacije ter prijav na različne prekrškovne in druge organe nadzora, tako v poslovnem kot tudi zasebnem življenju.«

silvija-hajdinjak-prendl ravnateljica-dvojezične-srednje-šole-lendava lendava knjižnica---kulturni-center-(kkc)-lendava