vestnik

Lendavska srednja šola bo dobila nove prostore

Jože Gabor, 17. 1. 2022
Jože Gabor
DSŠ Lendava.
Aktualno

Na Dvojezični srednji šoli Lendava sta ravnateljica šole Silvija Hajdinjak Prendl ter predsednik sveta Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti in poslanec državnega zbora Ferenc Horvath predstavila skupne projekte srednje šole in narodne skupnosti.

Ravnateljica je predstavila še nove izobraževalne programe in druge aktivnosti šole v tem in prihodnjem šolskem letu.   
Letos bodo na šoli uvedli dva dvoletna programa nižjega poklicnega izobraževanja, pomočnik v biotehniki in oskrbi ter pomočnik v tehnoloških procesih, je povedala Silvija Hajdinjak Prendl. »Pred uvedbo novih programov vedno preverimo tudi potrebe na trgu dela v lokalnem okolju. Pobude zanje pa smo dobili tudi od delodajalcev. V izobraževalni program frizer se je vpisalo 15 dijakov.«
Za izvajanje novih programov in za podporo pri izvajanju ostalih izobraževalnih programov bodo zagotovili nove prostore.

silvija-hajdinjak-prendl, ferenc-horvath
Jože Gabor
Predsednik Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti Ferenc Horvath in ravnateljica Dvojezične srednje šole Lendava Silvija Hajdinjak Prendl.

"Te bomo zgradili tam, kjer je sedaj terasa v drugem nadstropju šole. Ti bodo na površini 250 m2." Tam bo učilnica za program frizer, kabinet, večnamenska učilnica in čajna kuhinja, ki bo v pomoč pri izvajanju izobraževalnega programa gastronom-hotelir in pomočnik v biotehniki in oskrbi. Ocenjena vrednost naložbe je 455 tisoč evrov. 136 tisoč evrov so že zagotovili s pomočjo Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti iz Sklada Gabor Bethlen. Za ostali denar pa bodo zaprosili Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Gradnjo bodo po načrtih zaključili do konca leta, v začetku naslednje leta pa bodo še kupili in vgradili opremo. Med cilji je tudi, da bi tudi uradno postali center srednješolskih izobraževalnih programov. Na šoli je 278 dijakov, ki se izobražujejo v 14 programih. Lani se jih je vpisalo več kot sto, kar je precej več kot leto pred tem. 

silvija-hajdinjak-prendl, ferenc-horvath
Jože Gabor
Predsednik Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti Ferenc Horvath in ravnateljica Dvojezične srednje šole Lendava Silvija Hajdinjak Prendl.

Kaj je dodal Ferenc Horvath, pa boste lahko prebrali v novi številki Vestnika.  
dsš-lendava novi-prostori novi-programi