vestnik

Ljutomerski gimnazijci dobili debatni turnir v Mariboru

Vestnik, 23. 10. 2019
Arhiv GFML
Ljutomerski dijaki uspešni na debatnem turnirju.
Aktualno

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer je v Mariboru sodelovala na prvem srednješolskem debatnem turnirju v tem šolskem letu. Tekmovalo je 50 ekip, debatirale pa so v slovenskem in angleškem jeziku.

Ljutomersko gimnazijo je zastopalo 18 dijakov, štiri ekipe so sodelovale na slovenskem delu turnirja, dve pa na angleškem. Tema debate se je navezovala na trditev, da bi moral Evropski parlament uvesti kvote za mlade po zgledu kvot za ženske, ter na imprompt o trditvi, da starši ne bi smeli uporabljati tehnologije za nadzor otrok.

gfml, debatni-turnir, maribor
Arhiv GFML
Ljutomerski dijaki uspešni na debatnem turnirju.

Kot so sporočili z ljutomerske gimnazije, sta se v finale slovenskega dela debatnega turnirja uvrstili ekipi Lotmerk A in Lotmerk B. Prvo so sestavljali Tamara Kolerič, Domen Bogdan in Lara Bohar, Lotmerk B, ki je bil zmagovalec turnirja, pa Nina Jakob, Jakob Idič in Lara Svenšek. Na angleškem delu je ekipa GFML A (Lina Horvat, Teja Sapač in Timotej Pukšič) osvojila 8. mesto, GFML B (Martin Norčič, Pia Zupančič in Zala Gorjak) pa 13. 

gfml, debatni turnir, maribor
Arhiv GFML
Ljutomerski dijaki uspešni na debatnem turnirju.

Iz ljutomerske gimnazije so se med deset najboljših govorcev v slovenskem delu uvrstili Tamara Kolerič (3. mesto), Domen Bogdan (4. mesto), Lara Svenšek (8. mesto) ter Nina Jakob (10. mesto). 

GFML maribor debatni-turnir