vestnik

Lokal ob Muri išče novega najemnika. Med pogoji tudi zagotavljanje prekmurske kulinarike

Vestnik.si, 16. 2. 2022
Nataša Juhnov
Lokal na Otoku ljubezni išče novega najemnika.
Aktualno

Zavod za turizem, kulturo in šport Beltinci je objavil poziv za zbiranje ponudb za oddajo gostinskega lokala na ižakovskem Otoku ljubezni v najem.

Gostinski lokal meri 20 kvadratnih metrov, pripadajoča terasa 60 kvadratnih metrov, zraven pa je tudi skladišče. Zavod išče najemnika teh nepremičnin za obdobje od 1. aprila do 30. novembra letos. "V najem se bo dal prostor za opravljanje gostinske dejavnosti, točilnica, gostinska terasa ter skladiščnimi prostori (okrogla lesena uta). Izbrani ponudnik ima zagotovljene skupne toaletne prostore. Prav tako je gostinska terasa opremljena s stoli in mizami," so zapisali v pozivu. 

otok ljubezni, ižakovci
Ines Baler
Otok ljubezni v Ižakovcih.

Izpostavljajo, da je ena ključnih sestavin snovanja doživetja na Otoku ljubezni pristna izkušnja skozi lokalno kulinariko. Tako želijo, da je obiskovalcem ponujena regionalna kulinarika, ter da je prostor gostilne zasnovan kot odprti prostor druženja in se v veliki meri navezuje in dopolnjuje z vsebinami in aktivnostmi na otoku. Med pogoji v pozivu je navedeno še, da naj gostinski lokal daje poudarek tradicionalnim prekmurskim jedem in vključevanju lokalnih produktov. 

"Obiskovalci Otoka ljubezni že skozi vsebine, še pred prihodom v gostinski lokal, spoznajo in začutijo sestavine regionalne kulinarike, ki si jih potem v gostinskem lokalu želijo tudi okusiti. Pri snovanju vsebin kulinarike in pristnih okusov Prekmurja je potrebno vključevati tradicijo in raznolikost, kot jo nakazuje tudi raznolika pokrajina, obenem pa imeti v mislih moderne pristope, ki ponujajo drugačno kulinarično izkušnjo," so zapisali v Zavodu za turizem, kulturo in šport Beltinci. 

Izhodiščna cena najema znaša 300 evrov na mesec, v ta znesek pa niso vključeni stroški in davek. Ponudbo lahko zainteresirani oddajo do vključno 8. marca. 

otok-ljubezni gostinski-lokal najem