vestnik

Tudi občani Hodoša bodo prejeli doma sešite maske

D. N., 8. 4. 2020
Arhiv občine Hodoš
Prostovoljke so že začele s šivanjem mask.
Aktualno

Del mask, ki so jih prejeli, so že razdelili med občane, preostali del bodo razdelili po velikonočnih praznikih.

Vse od razglasitve epidemije so si v Občini Hodoš prizadevali, da bi za občane zagotovili zaščitno opremo. Kot je povedal župan Ludvik Orban, so je nekaj prejeli od civilne zaščite Murska Sobota, vendar še zdaleč premalo, saj niso dobili zaščitnih očal, tudi kombinezonov oziroma zaščitnih oblek je premalo. 

Sicer so včeraj dobili večjo količino zaščitnih kirurških mask, in sicer petsto kosov od dolgoletnega poslovnega partnerja iz Ljubljane, kakor je povedal Orban, petsto kosov pa so prejeli še iz Őriszentpétra. Pošiljko mask jim je zagotovil župan tamkajšnje mestne lokalne samouprave. Tako so že včeraj razdelili v vsako gospodinjstvo po en kos zaščitne maske na vsakega občana, preostali del, ki ga je župan prevzel na meji šele pozno popoldan, bodo začeli razdeljevati jutri. "Takrat naj bi dobili tudi dodatnih 110 tekstilnih mask s strani pomurske madžarske samoupravne skupnosti," je povedal župan. 

ae7389626aa33e3425385091c5a0ccfc
Bernarda B. Peček
Ludvik Orban, župan Občine Hodoš, si vse od razglasitve epidemije prizadeva za zagotovitev zadostne zaščitne opreme za občane.

Pogovori so stekli tudi z Ernestom Čahukom iz tekstilne proizvodnje E-tekstil. Kot je pojasnil Orban, so se dogovorili za sodelovanje pri šivanju doma izdelanih zaščitnih mask. "Podjetnik nam je ponudil brezplačno dobavo materiala in kroja mask, približno petsto kosov smo že prejeli. Razdelili ga bomo prostovoljkam v občini, ki bodo maske sešile, nato pa jih bomo razdelili občankam in občanom," tako sogovornik. Poleg naštetega imajo v občini naročenih še tristo kosov tekstilnih mask, ki naj bi jih prejeli po velikonočnih praznikih. 

hodoš zaščitne-maske