vestnik

Suzana Tratnik med peterico za kresnika

A. N. R. R., 26. 5. 2020
Matej Družnik
Med veliko peterico za nagrado kresnik je tudi Suzana Tratnik (druga z leve).
Aktualno

Med peterico nominirancev za kresnika, nagrado za slovenski roman leta, ki jo podeljuje časopisna hiša Delo, se je uvrstil tudi roman Norhavs na vrhu hriba pisateljice Suzane Tratnik.

Žirija je poleg Tratnikove med velike finaliste uvrstila še romane V Elvisovi sobi Sebastijana Preglja, Ivana pred morjem Veronike Simoniti, Sonce Petovione Branka Cestnika in Izvirnik Jiržija Kočice.

prenos
Naslovnica knjiga
Suzana Tratnik: Norhavs na vrhu hirba

Nominiran roman Norhavs na vrhu hriba (Cankarjeva založba), prinaša zgodbo o samoti, samoiskanju, uporu in ljubezni, podano skozi oči glavne junakinje Ariane. »Zgodbo izpisujem kot temačno satiro ali grotesko, podkleteno s sociologijo in popkulturo grozljivk,« o njem na kratko pravi pisateljica, ki je otroštvo in mladost preživela v Murski Soboti, zdaj pa živi in dela v Ljubljani. To je že druga nominacija Tratnikove za kresnika.

Strokovna žirija je letos prebrala okrog 130 romanov, kar je manj kot prejšnja leta, deseterico nominirancev so naznanili na svetovni dan knjige, podelitev nagrade kresnik pa bo na kresni večer, 23. junija.

kresnik, suzana-tratnik, norhavs-na-vrhu-hriba, roman
Matej Družnik
Med veliko peterico za nagrado kresnik je tudi Suzana Tratnik (četrta z leve).