vestnik

Med prejemniki novinarskih nagrad tudi Prekmurka

Vestnik, 25. 11. 2021
Društvo novinarjev Slovenije
Znani so prejemniki nagrad Čuvaj/Watchdog.
Aktualno

Društvo novinarjev Slovenije je razglasilo letošnje prejemnike nagrad Čuvaj/Watchdog, ki jih podeljuje za izstopajoče novinarske dosežke.

Letošnja dobitnica nagrade za življenjski prispevek k razvoju slovenskega novinarstva je Glorija Lorenci iz Večera. 

Nagrade za izstopajoče novinarske dosežke v tem letu pa bodo na podelitvi marca prejeli Peter Žerjavič iz Dela, Ana Lah iz Večera, Ksenija Horvat iz Televizije Slovenija ter uredništvo Slovenske tiskovne agencije. 

ksenija horvat
Mediaspeed
Ksenija Horvat

Nagrado za Prekmurko Ksenijo Horvat so v komisiji obrazložili tako: "Že vrsto let postavlja standard izvrstnega, sproščenega televizijskega intervjuja, sicer pogostega novinarskega žanra, na prvi pogled nezahtevnega dialoga, ki pa zahteva veliko priprave, dobro poznavanje vsebine sogovornikovega dela in temeljito poznavanje področja, s katerim se gost ukvarja. Podkovana z znanjem se enako suvereno giblje med domačimi in tujimi gosti, pri čemer zna tudi doma najti zanimive in sveže sogovornike. V zadnjem letu, obremenjenem z zdravstveno krizo in njenimi omejitvami, je gostila številne doktorje znanosti različnih strok in tehtne premišljevalce našega vsakdana, ki gledalca obogatijo z novimi spoznanji in razmisleki o tukaj in zdaj. V tem turbulentnem letu za slovenske medije in javno RTV je pripravila tudi dve odmevni oddaji o javnih televizijah."

Nagradi za izstopajoče dosežke v novinarski fotografiji prejmeta Nik Erik Neubauer, in sicer za posamično fotografijo, Tamino Petelinšek pa za reportažo. Debitantski nagradi za dosežke mladih novinarjev, ki so v poklicu manj kot pet let, gresta v roke Uršuli Zaletelj iz Vala 202 in Univerzitetni redakciji Radia Študent. Pohvalo porote za izstopajoči novinarski dosežek 2021 pa prejme Domen Savič.

Vse obrazložitve nagrad lahko preberete TU.

ksenija-horvat novinarske-nagrade čuvaj