vestnik

Med prejemniki sredstev za kulturne programe tudi soboški zavod, ki bo dobil 135 tisočakov

M. Ha., 3. 2. 2022
Jure Zauneker
Zavod Flota vsako leto organizira Fronto sodobnega plesa.
Aktualno

Skupno bo ministrstvo za kulturne programe v obdobju 2022-2025 namenilo več kot 3,8 milijona evrov.

Na spletni strani Ministrstva za kulturo so objavili seznam odobrenih kulturnih programov, ki so se prijavili na Javni razpis za izbor kulturnih programov na področju umetnosti 2022–2025. Predmet javnega razpisa je sofinanciranje javnih kulturnih programov na področju umetnosti v omenjenem obdobju. Razpisna področja so bila uprizoritvene, glasbene, vizualne in intermedijske umetnosti. Okvirna vrednost sredstev znaša 3.817.000 evrov.

Med prejemniki sredstev je le en zavod iz Pomurja, to je Flota, zavod za organizacijo in izvedbo kulturnih prireditev. Kulturno ministrstvo bo Flotu sofinanciralo programe na področju uprizoritvene umetnosti v višini 135 tisoč evrov.

Flota je neprofitni zavod, ki ga je leta 2001 ustanovil plesalec in koreograf Matjaž Farič. Producira sodobnoplesne predstave številnih uveljavljenih umetnikov in predstave mlajše generacije ustvarjalcev ter organizira festival Front@ sodobnega plesa s sedežem v Murski Soboti, s čimer pomembno prispeva k decentralizaciji sodobnega plesa v Sloveniji.

Cilj javnega razpisa je povečanje dostopnosti do kakovostnih javnih kulturnih dobrin s  podporo programom izvajalcev javnih kulturnih programov na področju umetnosti, katerih dosedanje delovanje na nacionalni ravni je prepoznano kot vrhunsko oziroma nujno potrebno za uresničevanje načel raznovrstnosti in dostopnosti javnih kulturnih dobrin. 

163a5545a8f137e86aff60b734997fa5
Nataša Juhnov
Ustanovitelj Flote je plesalec in koreograf Matjaž Farič.

flota matjaž-farič ministrstvo-za-kulturo kultura umetnost