vestnik

Medalja za požrtvovalnost tudi lendavskemu policistu

A. B., 11. 6. 2018
Aktualno

Generalni direktor policije Simon Velički in ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar sta podelila medalje policije za hrabrost in požrtvovalnost. Medalja za požtvovalnost tudi Tomažu Kosiju s Policijske postaje Lendava. 

Kot priznanje za svoja izjemna dejanja je medalje za hrabrost in požrtvovalnost je danes v Tacnu prejelosedem občanov, dva vojaka in 20 policistov, med njimi tri policistke. "V kritičnih in pogosto zelo dramatičnih situacijah so se odzvali hitro in prisebno, brez pomisleka so priskočili na pomoč in naredili prav vse, kar so lahko, da bi rešili tuje življenje, tudi če so bili pri tem sami izpostavljeni veliki nevarnosti," so sporočili s slovenske policije.


Medalje policije za hrabrost in požrtvovalnost sta podelila generalni direktor policijeSimon Veličkiin ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar.

d23893072c10c8ead2d570a166ff9d93
Policija
Generalni direktor policije Simon Velički je pohvalil požrtvovalne policiste.


Med prejemniki medalj je tudi lendavski policistTomaž Kositer vojakaSlovenske vojske Danilo CarinNejc Gumzej, ki so 10. februarja med nadzorom meje na območju Razkrižja opazili požar v eni od stanovanjskih hiš in ogenj uspešno ukrotili še pred prihodom gasilcev. Prejeli so medalje za požrtvovalnost.

a51167f80e6d21190ac7cd98397b5395
Policija
Medalje policije za hrabrost in požrtvovalnost sta podelila generalni direktor policijeSimon Veličkiin ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar.


"Našteti so 10. februarja na območju Razkrižja opravljali nadzor državne meje, v tem času pa iz ene od hiš opazili močan dim. Ko so šli preverit in ugotovili, da gori v kurilnici, je policist na pomoč poklical gasilce, vojaka pa sta stekla do vrat in o tem opozorila stanovalce. Nato so poskušali požar vsi skupaj pogasiti. S cevjo za zalivanje vrta so se izmenjevali pri gašenju v močno zadimljeni kurilnici, domači pa so prinašali vedra z vodo. Tako so uspeli požar ukrotiti še pred prihodom gasilcev, ki so pogorišče dodatno zavarovali in s tem preprečili večjo materialno škodo. Z opisanim dejanjem so policist Tomaž Kosi ter vojaka Danilo Car in Nejc Gumzej obvarovali premoženje družine v Razkrižju, zato jim podeljujemo medalje za požrtvovalnost," so v obrazložitvi zapisali v slovenski policiji.

policija medalje nagrade tacen