vestnik

Medicinske sestre prosijo za pomoč

Majda Horvat, 6. 11. 2020
Osebni arhiv
Ko se enkrat oblečejo v zaščitno opremo, so v njej do konca delavnika.
Aktualno

SB Murska Sobota poziva diplomirane medicinske sestre z znanjem za nego kritično bolnih in druge medicinske sestre, da jim priskočijo na pomoč. Dobrodošla tudi pomoč prostovoljcev.

V Splošni bolnišnici Murska Sobota danes zdravijo 122 bolnikov s covidom-19, od tega je 15 kritično bolnih in potrebujejo intenzivno zdravljenje. Ob teh imajo še 22 bolnikov, pri katerih obstaja sum, da so okuženi in z njimi tako tudi ravnajo. Ob izjemno velikem številu obolelih s covidom-19, ki jih ta čas zdravijo v murskosoboški bolnišnici, pa je delo zelo oteženo še zaradi širjenja okužb med zaposlenimi. Teh je že 111, ob teh pa je zaradi drugih razlogov na bolniškem še 218 zaposlenih

covidsbms20
Osebni arhiv bolnišnice
Ekipa zdravstvenih delavcev, na katero se bolniki s covidom -19 lahko zanesejo.

»Zato pozivamo in prosimo za pomoč. Rabili bi diplomirane medicinske sestre z znanjem za nege kritično bolnih, prav tako bi sprejeli vsako medicinsko sestro z znanjem zdravstvene nege. Posebej pozivamo naše upokojenke, ki so se upokojile v zadnjih petih letih. Potrebovali bi tudi vsaj pet prostovoljcev, ki bi opravljali dela, za katere ni potrebno znanje zdravstvene nege,« je povedala Metka Lipič Baligač, pomočnica direktorja za področje zdravstvene nege.

covid2
Osebni arhiv
Zdravljenje in nega bolnikov s covidom -19 je zahtevno in dolgotrajno.

Svojo pripravljenost za delo lahko sporočijo v delovnem času na upravo bolnišnice, in sicer na telefonsko številko 02/ 512 3 103 oziroma 02/ 512 3 108.

bolnišnica pomanjkanje medicinske-sestre covid-19