vestnik

(FOTO) Tudi soboški grad zasijal v zlati barvi

Vestnik, STA, 15. 2. 2021
Aleš Cipot
V Pomurju so se akciji pridružili tudi Lendava, Murska Sobota in Beltinci, kjer so pomembne objekte v občinah osvetlili z zlato barvo.
Aktualno

V ponedeljek smo zaznamovali mednarodni dan boja proti otroškemu raku. Dnevu so se pridružila tudi nekatera mesta in v znak podpore določene zgradbe osvetlila z zlato barvo.

Junaki 3. nadstropja, društvo staršev otrok, zdravljenih na hemato-onkološkem oddelku želi v letu 2021 glas o mednarodnem dnevu boja proti otroškemu raku razširiti predvsem v šole in vrtce. Za njih so pripravili zlate pentlje, ki simbolizirajo ozaveščanje, hitrejše diagnosticiranje ter manjše število smrti, invalidnosti in posledic zdravljenja. Društvo je o tej nenalezljivi otroški bolezni ozaveščalo v centru Ljubljane. Na stojnici so se jim pridružili tudi zdravniki iz hemato-onkološkega oddelka Pediatrične klinike, so napisali na spletni strani.

grad, grad-murska-sobota
Aleš Cipot
Ob mednarodnem dnevu boja proti otroškemu raku so tudi soboški grad odeli v zlato barvo.

V Sloveniji za rakom zboli od 70 do 80 otrok na leto, vsak teden pa raka na novo odkrijejo pri enem ali dveh. V razvitem svetu je otroški rak drugi najpogostejši vzrok smrti, pri otrocih, starih od 5 do 14 let. V Sloveniji zaradi raka leto umre od 10 do 15 otrok, so še objavili na spletni strani.

dan bolezen otroci