vestnik

Mestni občini priznanje za trajnostni in zeleni razvoj

Vestnik.si, 26. 2. 2022
Jure Kljajić
Mestna občina Murska Sobota je prejemnica znaka Slovenia Green Bronze.
Aktualno

Mestna občina Murska Sobota je prejemnica znaka Slovenia Green Bronze.

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota je za mestno občino izpeljal postopek pridobitve in izpolnil zahteve trajnostnega razvoja ali delovanja, ki jih za destinacije opredeljuje Zelena shema slovenskega turizma. "Pridobljeni znak je potrdilo, da občina deluje v pravi smeri zelenega trajnostnega razvoja in s tem omogoča razvojno priložnost občine in njene turistične ponudbe. Hkrati je pridobljeni znak zaveza k nadaljnjim trajnostnim usmeritvam, razvoju kakovostnih in inovativnih turističnih produktov visoke dodane vrednosti, ki nas delajo drugačne od ostalih destinacij," so sporočili iz občine. 

Pod znamko Slovenia Green so združena vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji, ponudnikom in destinacijam pa ponuja konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja. Znak pridobijo destinacije, ki uspešno opravijo ocenjevanje po šestih globalnih kriterijih Green Destinations Standard, med katerimi so destinacijski management, narava in pokrajina, okolje in podnebje, kultura in tradicija, družbena klima in poslovanje turističnih podjetij. Podelitev znaka bo konec maja.

"Pridobljeni znak je le prvi korak k sistematičnemu razvoju trajnostnega turizma v Mestni občini Murska Sobota. V Murski Soboti že pripravljamo akcijski načrt, zeleni DNK, prav tako je v teku priprava nove Strategije trajnostnega razvoja turizma v občini, ki bo zastavila temelje za naprej. Zavedamo se namreč, da je izrednega pomena, da je destinacija prijazna za vse – tako za turiste, kot za ljudi, ki tukaj živijo in delajo," poudarjajo. 

MOMS slovenia-green zelena-destinacija