vestnik

Metka Lipič Baligač ni odstopila

Majda Horvat, 20. 4. 2021
Aleš Cipot
Metka Lipič Baligač
Aktualno

Strokovni svet zdravstvene nege podprl njeno ponovno kandidaturo za mesto pomočnice direktorja za področje zdravstvene nege. Interes tistih, ki širijo neresnične informacije, je očrniti delo bolnišnice.

Strokovni svet zdravstvene nege Splošne bolnišnice Murska Sobota je soglasno podprl ponovno kandidaturo Metke Lipič Baligač za nov mandat pomočnice direktorja za področje zdravstvene nege. Neresničnih informacij o njenem predčasnem odstopu, ki so se pojavile v javnosti ravno v teh dneh,  Lipič Baligačeva ne želi komentirati, niti se ne sprašuje, kdo jih je sprožil in s kakšnim namenom. "Širjenje neresnic pa kaže na to, da je nekomu očitno v interesu očrniti delo bolnišnice," še pove Lipič Baligačeva.

1bd19b8b18e7668fd8157ec094fce4e2
Jure Zauneker
Metka Lipič Baligač

Daniel Grabar, ki bo konec aprila zasedel mesto direktorja bolnišnice, pove, da ima Lipič Baligačeva njegovo popolno zaupanje in podporo pri ponovni zasedbi mesta pomočnice in da se z nikomer drugim o prevzemu te funkcije ni pogovarjal. "Glede na vse stiske in težave pa bom razumel, če bo sama predlagala koga drugega," je še povedal Grabar.

daniel-grabar, direktor, novi-direktor, sbms, splošna-bolnišnica-murska-sobota
Aleš Cipot
Daniel Grabar

Razpis za prosto mesto pomočnika oziroma pomočnice direktorja za področje zdravstvene nege bo objavljen predvidoma maja.

metka-lipič-baligač pomočnica-direktorja nov-mandat