vestnik

Poklukar podpisal sklepe za investicije v primarno raven zdravstva. To bo investirano v Pomurju

Vestnik.si, STA, 13. 5. 2022
Bobo
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Minister za zdravje Janez Poklukar je podpisal 12 sklepov za sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstva. Gre za zdravstvene domove, zdravstvene postaje in zdravstvene ambulante, ki vključujejo novogradnje ali rekonstrukcije prostorov za izvajanje zdravstvene dejavnosti, oboje z vključeno opremo.

Januarja letos se je zaključil razpis za sofinanciranje investicij na primarni ravni, na katerega so se lahko prijavile občine ustanoviteljice javnega zdravstvenega zavoda. Poklukar je na podlagi razpisa podpisal tudi dva sklepa za sofinanciranje prizidka in rekonstrukcije zdravstvene postaje Črenšovci. Celotna vrednost investicije znaša skoraj 1,2 milijona evrov, delež sofinanciranja pa znaša 317.760 evrov. 

V Pomurju bo potekala tudi rekonstrukcija in vertikalna prizidava zdravstvenega doma v Gornji Radgoni, ki bo sofinancirana v višini 750.830 evrov. Celotna vrednost investicije znaša skoraj milijon evrov in pol.

Janez Poklukar
P.K.
Janez Poklukar.

Poleg omenjenega je minister podpisal sklepe o sofinanciranju rekonstrukcije Zdravstvene postaje Mozirje, o izgradnji in opremljanju prostorov Zdravstvene postaje na Vidmu, o investiciji v Zdravstvenem domu Kamnik, o investiciji Zdravstvene postaje Gorenja vas, o širitvi Zdravstvenega doma Domžale in gradnjo podzemne garažne hiše, o rekonstrukciji Zdravstvenega doma Vitanje ter o investicijah v zdravstvenih domovih Bled in Brežice ter razvojni ambulanti v Radovljici. 



zdravstvo ministrstvo financiranje obnova