vestnik

Minister za delo: Sodelovanje in komunikacija sta ključna za zajezitev virusa

Majda Horvat, 6. 4. 2020
Twitter Janez Cigler Kralj
Minister na delovnem obisku v Biotermah
Aktualno

Janez Cigler Kralj se je sestal z direktorjem Doma starejših občanov Ljutomer Tomislavom Nemcem.

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj se je danes v Mali Nedelji sestal z direktorjem Doma starejših občanov Ljutomer Tomislavom Nemcem.

janez-cigler-kralj, boiterme, delovni-obisk
Twitter Janez Cigler Kralj
Minister na delovnem obisku v Biotermah

Šlo je za delovni obisk ministra v sklopu terenskega dela, so povedali v službi ministrstva za stike z javnostmi. "Komunikacija in sodelovanje lokalne skupnosti, regijskih koordinatorjev zdravstvene nege in štabov CZ je ključna za zajezitev covid-19," je ob obisku prek Twitterja sporočil minister.

Po pričakovanju sta se minister in direktor pogovarjala o reševanju situacije v domu, ki se je zaradi širjenja okužb med stanovalci in zaposlenimi znašel v velikih težavah. Kljub temu, da so 15 neokuženih stanovalcev preselili v turistično naselje v Biotermah, s tem največjega problema, s katerim se zdaj soočajo v domu, niso rešili, to pa je pomanjkanje kadra. 

Tega je premalo nasploh, zaradi epidemije kot tudi okužb med zaposlenimi pa še manj. To pomeni, da preostali morajo ob običajni skrbi za starostnike zdaj skrbeti še obolele zaradi okužbe, kar pa je veliko zahtevnejše kot sama nega. In takih stanovalcev je  že več kot četrtina. Kot smo že poročali, jim pri tem zdaj pomaga deset zaposlenih iz ZD Ljutomer.   

Twitter Janez Cigler Kralj
Minister za delo na obisku v Biotermah.
ljutomer dso minister obisk