vestnik

Ministrstvo želi prodati nekdanjo ekonomsko šolo

T. M., 24. 5. 2021
Vanesa Jaušovec
Nekdanja stavba Ekonomske šole v središču mesta že leta propada. Foto Vanesa Jaušovec
Aktualno

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je razpisalo javno dražbo za nekdanjo stavbo Ekonomske šole v središču Murske Sobote.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je razpisalo javno dražbo za nekdanjo stavbo Ekonomske šole v središču Murske Sobote. Gre za opuščeno šolsko poslopje ob občinski stavbi v Slovenski ulici s pripadajočo telovadnico. Izklicna cena za celotno nepremičnino je 442 tisoč evrov, najnižji znesek višanja kupnine na dražbi bo 1000 evrov. Zainteresirani morajo vplačati varščino v višini deset odstotkov izklicne cene do 27. maja, dražbo bodo izvedli 31. maja v prostorih ministrstva v Ljubljani. Nepremičnina bo prodana dražitelju, ki bo ponudil najvišjo ceno.
Kot smo že večkrat poročali, omenjena stavba razen telovadnice, ki je redno v uporabi, že več let propada in kazi središče mesta, država pa po tem, ko se je Ekonomska šola preselila v nov, sodoben objekt na obrobju mesta, zanjo ni našla ustrezne namembnosti. Soboški župan Aleksander Jevšek pojasnjuje, da mora ministrstvo dražbo izvesti trikrat, če bi bilo v vseh treh primerih neuspešno, bi se začel postopek neodplačnega prenosa nepremičnine na občino, ki bi se lahko nato lotila sanacije stavbe.

murska-sobota infrastruktura