vestnik

Mladi raziskovalci o zanimivih, perečih in aktualnih temah

A. Nana Rituper Rodež, 26. 3. 2018
A. Nana Rituper Rodež
Ugotovitve raziskovalne nalogo je treba pred strokovno komisijo še zagovarjati. 
Aktualno

Letošnje 26. Regijsko srečanje mladih raziskovalcev Pomurja, ki ga organizira Regionalni center Murska Sobota Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS), je potekalo v Dijaškem domu Srednje šole za gostinstvo in turizem v Radencih. 102 raziskovlaca sta ob pomoči 53 menorjev pripravila 60 raziskovalnih nalog.   

Od tega je 36 srednješolskih in 24 osnovnošolskih nalog, ki so nastale na trinajstih pomurskih šolah. PO teh podatkih se je letos raziskovanja in pisanja nalog lotilo še več mladih kot prejšnja leta.
Kot je povedal dr. Mitja Slavinec, ZOTKS, je taka raziskovalna dejavnost zelo pomembna, saj mladi skozi proces priprave raziskovalnih nalog nadgrajujejo in dopolnjujejo v šoli pridobljeno znanje, se že zdaj interesno usmerjajo v določena področja znanosti ter se učijo raziskovalnih metod, svoje ugotovitve pa potem znajo tudi zagovarjati.

Najboljši na posameznih področjih na Pomurskem srečanju mladih raziskovalcev se bodo skupaj z ostalimi najboljšimi iz srečanj po vseh ostalih slovenskih regijah uvrstili na državno srečanje mladih raziskovalcev, ki je vsako leto maja na Gimnaziji Murska Sobota.
Mladi raziskovalci Pomurja