vestnik

V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo tudi Pomurci

Vestnik, 10. 3. 2021
OZS
Mladi slovenski odbojkarski reprezentanci sta odpotovali v Zadar, kjer bosta nastopili na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.
Aktualno

Slovenski reprezentanci deklet do 16. leta in fantov do 17. leta starosti sta odpotovali v Zadar, kjer bosta med 12. in 14. marcem nastopili na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Med reprezentanti so tudi igralke in igralci pomurskih odbojkarskih klubov.

Odbojkarice se bodo v skupinskem delu tekmovanja pomerile z reprezentanci Hrvaške in Avstrije, v nadaljevanju pa jih čakajo obračuni z reprezentancami iz skupine B, in sicer Madžarsko, Češko ali Izraelom. Pred uradnim delom prvenstva bodo mlade slovenske odbojkarice odigrale še pripravljalno tekmo z gostiteljicami, prvi obračun kvalifikacij pa bo na sporedu v petek, ob 11.30, ko se bodo pomerili z Avstrijo, isti dan zvečer, ob 19.30, pa še s Hrvaško. Tekmovanje bo potekalo v dvoranah ŠC Višnjik in SD Bibinje. 

Selektorka Živa Cof je na seznam reprezentantk uvrstila tudi Nino Rakar iz Ženskega odbojkarskega kluba (ŽOK) Puconci, poleg nje so na seznamu še Adriana Vukojević (OK Ljubnik Škofja Loka), Lira Pukl Verdel (OK Nova KBM Branik), Maja Lebič (SIP Šempeter), Maša Pucelj in Tara Filipič (obe ŠD Flip Flop), Eva Kneževič (OK Bistrica), Mija Šiftar, Nadja Gojković in Tia Hotič (vse OD Vital Ljubljana), Saša Damjanovič (OK Gorica) in Urška Sevčnikar (ŽOK Kajuh Šoštanj). 

odbojka, kvalifikacije-za-evropsko-prvenstvo, zadar
OZS
Mladi slovenski odbojkarski reprezentanci sta odpotovali v Zadar, kjer bosta nastopili na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

Moška izbrana vrsta pa bo prvo tekmo kvalifikacij odigrala v petek, ob 9. uri, pomerila pa se bo s Slovaško. Naslednji dan se bodo fantje v skupini A pomerili še s Hrvaško. 

Selektor Iztok Kšela je na seznam reprezentantov do 17. let, ki so odpotovali v Zadar, uvrstil tudi Nika Legena, Urbana Rajnarja in Vida Suhadolnika iz ŠK Pomurje Deset iz Murske Sobote, na seznamu pa so še Gregor Frece, Miha Okorn (oba OK Kamnik), Jošt Purgar (ŠD Brezovica), Miha Kosanc, Matevž Pevc Karadža (oba Ljubljana Volley), Jakob Podbregar Špes (OK Braslovče), Jurij Oman (OK Črnuče), Nejc Najdič (OK Merkur Maribor) in Luka Marovt (OK Braslovče). 

156608921_5071186252954797_5124588573569613365_o
Facebook ŠK Pomurje Deset.
Reprezentanti do 17 let iz OK Panvita Pomgrad.

odbojka kvalifikacije zadar