vestnik

Množično testiranje danes v Gornji Radgoni, jutri še v dveh pomurskih krajih

Vestnik, 29. 12. 2020
Jure Zauneker
Testiranje bo jutri potekalo še v Radencih in Lendavi.
Aktualno

Po Murski Soboti so na vrsti Gornja Radgona, Lendava in Radenci.

Danes med 9. in 17. uro brezplačno množično testiranje poteka v prostorih objekta Stadion na TŠC Trate, so sporočili iz občine Gornja Radgona. Testiranje izvaja Zdravstveni zavod Zdravje iz Ljubljane, udeležijo pa se ga lahko vsi državljani oziroma občani, ne glede na njihovo stalno prebivališče. Iz občine še pojasnjujejo, da je parkiranje organizirano v neposredni bližini objekta, omogočen pa je tudi prevoz težje gibljivih in invalidnih oseb do objekta. 

Po podatkih ministrstva za zdravje bo v sredo testiranje s hitrimi antigenskimi testi potekalo tudi v Radencih. Udeležili se ga boste lahko med 9. in 17. uro, župan Roman Leljak pa je na družbenem omrežju facebook napovedal, da bo testiranje izvedeno v veliki dvorani v občinski zgradbi. 

murska-sobota, testiranje, covid-19, vrsta-za-testiranje, četrtek
Jure Zauneker
Zanimanje za testiranje na covid-19 je bilo minuli teden v Murski Soboti precejšnje.

Jutri med 8. in 16. uro bo množično testiranje na pobudo lendavskega župana Janeza Magyarja potekalo tudi v Centru za zaščito in reševanje Lendava. Kot smo že večkrat poročali, morate imeti tisti, ki se želite testirati, s sabo osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja, na odvzem brisa pa se ni treba posebej naročati. Rezultat testa je znan v 15 minutah, o njem pa ste obveščeni preko SMS sporočila. Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Marija Magajne je poudarila, da so bila množična testiranja v tednu pred božičem dobro obiskana in lepo sprejeta, posamezniki pa so z udeležbo pokazali tudi veliko mero odgovornosti do sebe in do drugih. 

Če je hiter test pozitivnih, pristojni svetujejo, da se takoj izolirate in od doma kontaktirate izbranega zdravnika.

množično-testiranje radenci lendava