vestnik

(FOTO IN VIDEO) Meteorna voda zalila kletne prostore dveh osnovnih šol ter več stanovanjskih objektov

Vestnik, 29. 9. 2021
Niko Časar
Močan naliv je povsem poplavil del Murske Sobote na območju Bakovske ulice in Ivanocijevega naselja.
Aktualno

Pomurje je v sredo popoldan zajela nevihta z grmenjem, bliskanjem in močnim nalivom dežja.

Padavine, ki so bile napovedane za večji del Slovenije, so popoldan zajele tudi Pomurje. Močan veter, obilne padavine, bliskanje in udari strel so terjali intervencije gasilcev na širšem območju Pomurja.

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča o več intervencijah zaradi poplav na območju Murske Sobote, Puconcev, Beltincev, Odrancev, Moravskih Toplic, Turnišča, Lendave, Ljutomera, Cankove in Rogašovcev. V Cankovi je strela udarila v drevo, požar so pogasili prostovoljni gasilci iz Gerlincev, v Odrancih pa je bilo v neurju močno poškodovano ostrejše stanovanjske hiše. 

Meteorna voda je zalila kletne prostore Osnovne šole Puconci in dve stanovanjski hiši v teh občini. Na intervencijah je bilo več gasilskih društev. Lendavski gasilci so vodo črpali iz kletnih prostorov Dvojezične osnovne šole I ter v Dolgi vasi odmašili kanalete in očistili garažo stanovanjskega objekta. 

Na območju Občine Ljutomer je več gasilskih društev črpalo meteorno vodo iz 15 kletnih prostorov ter štirih garaž, očistili so tudi eno cestišče. 

Prostovoljno gasilsko društvo Pušča je saniralo streho stanovanjske hiše in prav tako iz več stanovanjskih objektov prečrpavalo vodo. Na območju Občine Beltinci je voda zalila štiri stanovanjske objekte, na območju Občine Rogašovci pa so gasilci vodo črpali iz kuhinje in drvarnice. 

naliv2
Ines Baler
Pomurje je zajel močan naliv.

naliv3
Ines Baler
Pomurje je zajel močan naliv.

dež4
R.Š.
Močan naliv je zajel Pomurje.

viber_image_2021-09-29_20-04-29-689
R.Š.
Poplavljena cesta v Tešanovcih.

padavine nevihta naliv