vestnik

Mura: Bo nov vratar debitiral že danes? 

Tomo Köleš, 9. 7. 2018
Arhiv HNK Rijeka
Ivan Nevistić.
Aktualno

Čeprav v NŠ Mura uradno še niso sporočili informacije, pa je tudi po pisanju reškega Novega lista in časnika Varaždinske vijesti jasno, da bo Muro okrepil mladi, a talentirani vratar HNK Rijeka Ivan Nevistić. Bi se lahko predstavil že na današnji pripravljalni tekmi v Beltincih?

Ivan Nevistić je minulo sezono prebil na posoji v drugi hrvaški ligi v dresu Varaždina, s katerim se je s puljsko Istro celo boril v kvalifikacijah za preboj v prvo ligo. Na koncu Varaždinu ni uspelo, Nevistić pa je pred kratkim še podaljšal pogodbo z Rijeko, saj je njegov glavni cilj, da nekoč postane prvi vratar tega hrvaškega kluba, ki ga vodi Slovenec Matjaž Kek. Po klubskem rangu je tretji vratar med štirimi pri HNK Rijeka, velja pa za izredno talentiranega čuvaja mreže, saj je še zelo mlad (31. julija bo dopolnil 20 let).


Tudi sam je za spletne strani reškega prvoligaša potrdil, da gre na posojo v Muro: "Posoja v Varaždin mi je prinesla veliko. Minulo sezono sem branil v drugi hrvaški ligi, sedaj pa odhajam v prvo slovensko ligo in sem zelo motiviran, da bom na tej posoji najboljši, kar sem lahko. Moja naloga je, da zbrano delam. Imam svoj cilj in sem prepričan, da ga bom tudi uresničil. Najpomebneje je, da branim, nekega dne pa se želim vrniti k Rijeki."
Nevistić, ki je visok 195 cm, se je sicer rodil v Đakovu v Slavoniji. Svojo resnejšo nogometno pot je začel pri NK Osijek, s katerim je imel podpisano štipendijsko pogodbo, nato pa je podpisal triletno pogodbo s HNK Rijeka, s katero jo je zdaj še podaljšal. Nevistić na Hrvaškem velja za enega najboljših mladih vratarjev. Bil je član reprezentančnih selekcij od U14 do U19, s slednjo pa je nastopil tudi na evropskem prvenstvu v Nemčiji.
Mura bo kljub vmesni začasni odpovedi "žutih" v torek, 10. julija, ob 18. uri odigrala pripravljalno tekmo z Luštom Beltinci in morda bi se lahko že v beltinskem športnem parku v živo predstavil novi vratar črno-belih.

04d7947edc6087aaa69dae7ccb856992
Arhiv HNK Rijeka
Nevistić želi po lastnih besedah pri Muri pokazati svoje najboljše predstave.



nogomet mura Ivan Nevistić vratar