vestnik

Mura - Domžale: Bo ali ne bo?

Tomo Köleš, 2. 8. 2018
Jure Zauneker
Lansko poletje je bilo srečanje med Muro in Domžalami prestavljeno v Pokalu Slovenije.
Aktualno

Bliža se odgovor na vprašanje, ali bo v nedeljo v Fazaneriji odigrano srečanje 3. kroga prve lige med Muro in Domžalami. Odgovor se bo začel razpletati od 20.30 dalje.

Takrat se bo namreč začel povratni evropski dvoboj med Domžalami in rusko Ufo (prva tekma 0 : 0). Če poenostavimo: v primeru, da se Domžale uvrstijo v nadaljni krog evropskega tekmovanja, bo prvenstvena tekma z Muro, ki bi morala biti v nedeljo ob 18h v Murski Soboti, preložena na drug termin. Kot pravijo v upravi Mure: "Seveda bodo kupljene vstopnice v primeru preložitve veljale tudi za nov termin, ki bo določen naknadno." Če pa Domžale danes zvečer izpadejo iz evropskega tekmovanja, bo tekma z Muro v predvidenem nedeljskem terminu. Odgovor bo znan najverjetneje danes ob 22.30, morda pa še kasneje, če bodo podaljški ali celo enajstmetrovke.


Zmeda, v kateri sta se znašla praktično nič kriva Mura in Domžale, je nastala zaradi terminskih zmešnjav slovenske prve lige in evropskih tekem. In da je lahko v Sloveniji zmeda še večja, je razvidno iz pojasnitve, ki so jo glede na situacijo pripravili v domžalskem klubu. Ta svojo naslednjo evropsko tekmo lahko igra le v torek, saj, povedano na kratko, v evropskih tekmovanjih za 3. in 4. krog pri nas ustrezata samo stadiona Stožice in Ljudski vrt. Zato Domžale v primeru napredovanja morajo igrati v Stožicah (Ljudski vrt je zaseden), ki pa so v četrtek zasedene, če se naprej uvrsti tudi Olimpija (kar je glede na zmago s 5 : 1 v prvi tekmi zelo verjetno). V sredo pa so Stožice rezervirane za uradna treninga Olimpije in njenega nasprotnika. Tako Domžalam ostaja pač samo torek, 7. avgusta, kakor je določila tudi UEFA.


Jure Zauneker
nogomet Mura - Domžale prestavitev