vestnik

Mura premagala Rudeš, dobro kaže tudi prvemu nasprotniku v novi sezoni

Vestnik, 15. 7. 2018
Miha Sostaric
V sezoni 2007/2008 sta se Mura in Triglav merila v 2. SNL, tokrat bosta tekmeca na prvoligaških igriščih.
Aktualno

Teden dni pred pričetkom nove sezone v 1. slovenski nogometni ligi so nogometaši Mure na Fazaneriji z 2 : 1 premagali hrvaškega prvoligaša NK Rudeš. 

Domači trener Ante Šimundža je pripravljalno tekmo pričel z naslednjo enajsterico: Šafarić, Kous, Bošković, Kurbus, Šturm, Kozar, Maruško, Šušnjara, Kouter, Bobičanec in Maroša. Tekma je minila pred praznimi trinunami, saj je bila zaprta za javnost. Do prve spremembe rezultata je prišlo v 34. minuti. Gostje so povedli po podaji iz kota in strelu z glavo. Že minuto kasneje, iz naslednje priložnosti je prišlo do izenačenja. Po podaji Luke Bobičanca s strani je streljal Amadej Maroša, žoga pa je oplazila enega izmed hrvaških igralcev in končala v mreži. 1 : 1 je bil tudi izid prvega polčasa.



Drugi polčas so Muraši pričeli z enako postavo, ni pa trajalo dolgo, da so prešli v vodstvo. V 48. minuti je po desni strani prodiral Luka Šušnjara, podal v sredino, nato pa je z roba kazenskega prostora streljal Nino Kouter in premagal vratarja hrvaškega Rudeša. Ti so se minulo sezono vrnili v 1. hrvaško nogometno ligo in končali na osmem mestu. V prvem krogu prihajajoče sezone pa bodo igrali proti slovitemu Dinamu. Izid se do konca srečanja sicer ni več spremenil, je pa Šimundža opravil nekaj zamenjav. Namesto Matica Maruška je v igro vstopil Nik Lorberk, Alena Kozarja je zamenjal Tomi Horvat, Amadej Maroša pa je mesto v prvi postavi prepustil Roku Sirku.


Naslednjo soboto Muro na domačem igrišču čaka obračun 1. kroga v 1. SNL proti kranjskemu Triglavu. Ta je v pripravljalnih tekmah med drugim premagal NK Fužinar in NK Roltek Dob, poraz pa doživel na tekmi z ND Gorico. Zadnjo pripravljalno tekmo bo prvi Murin tekmec opravil danes, igral bo proti turškemu Tranbzonsporjem. Triglavov napadalec Tom Žurga pa je za klubsko spletno stran že napovedal, da bo moštvo odšlo v Mursko Soboto iskat prve točke. Podobne načrte za tekmo, ki se bo 21. julija pričela ob 18. uri, pa ima zagotovo tudi soboška Mura.

NŠ Mura pripravljalna tekma NK Rudeš