vestnik

Na čelo Iskratela Robert Kuzmič

STA, Vestnik.si, 15. 10. 2021
Aleš Cipot
Robert Kuzmič
Aktualno

Družba Iskratel ima novega glavnega direktorja. To je postal Robert Kuzmič, ki bo funkcijo pričel opravljati z današnjim dnem, so sporočili iz Iskratela.

Nadzorni svet družbe Iskratel je Kuzmiča, dosedanjega izvršnega direktorja za prodajo, za novega glavnega izvršnega direktorja družbe imenoval soglasno na četrtkovi seji. Z dosedanjim glavnim direktorjem Željkom Puljićem se je nadzorni svet sporazumno razšel, so zapisali.

Kuzmič se je skupini Iskratel pridružil leta 2000. Skoraj desetletje je vodil Iskratelovo predstavništvo v Rusiji, kot izvršni direktor pa je vodil področje prodaje na domačem in tujih trgih ter poslovanje podjetij v tujini. Sodeloval je tudi pri strukturiranem procesu iskanja strateškega partnerja skupine Iskratel, ki se je uspešno zaključil leta 2019, ko je Iskratel postal del skupine S&T.

Kot glavni direktor bo Kuzmič skrbel za uresničitev dolgoročne poslovne strategije družbe, ustrezen produktni portfelj in za uspešno integracijo podjetja v skupino S&T ter doseganje sinergij.

"Iskratel bo še naprej razvijal in gradil zanesljive in celovite rešitve za telekomunikacijske operaterje in ponudnike storitev. Prepričan sem, da bomo kot del skupine S&T lahko zastavljene cilje dosegali hitreje in s tem še povečali število zadovoljnih uporabnikov Iskratelovih rešitev," je ob imenovanju med drugim dejal Kuzmič, sicer tudi predsednik Mure. 

Predsednik uprave skupine S&T in predsednik nadzornega sveta družbe Iskratel Hannes Niederhauser je potrdil ambiciozen pogled na prihodnost Iskratela: "Družba Iskratel je na začetku svoje preobrazbe, v Iskratelu prepoznavamo velik potencial. Pričakujemo, da bo novi glavni direktor z novim, poslovno usmerjenim pristopom, in organizacijo poslovanja dosegel dobre poslovne rezultate in razvojne mejnike."

Iskratel je z več kot 70 leti izkušenj vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno transformacijo telekomunikacij, transporta, javne varnosti in energetike ter nudenja proizvodnih storitev, so med drugim navedli v družbi. Izpostavili so lastne razvojne in proizvodne centre, skoraj 900 zaposlenih in globalno prisotnost v več kot 50 državah. Ena izmed pomembnih strateških usmeritev podjetja v prihodnje je omrežje pete generacije (5G), so še dodali.

podjetja vodstvo direktor