vestnik

Na OŠ Kapela izvajajo projekt Zelena straža, prav tako zbirajo plastične zamaške

Vestnik.si, 27. 2. 2023
OŠ Kapela
Zamaškonjam je letos spremenil svoj videz in je postal dvorni norček Jolly.
Aktualno

Na Osnovni šoli Kapela se zavedajo pomena trajnostnega razvoja in skrbi za okolje, zato so letos temu namenili več pozornosti. Ena od njihovih prednostnih nalog je, da skupaj z otroci (po)skrbijo za naš planet, da bodo tudi prihodnje generacije živele v čim bolj čistem in zdravem okolju.

Na šoli je tako nastal projekt Zelena straža, v katerem sodelujeta predstavnika iz vsakega razreda. Ta skrbita, da se odpadki na šoli pravilno ločujejo. Znotraj vseh razredov čez celo šolsko leto potekajo tako imenovane razredne službe. Te se tekom leta menjujejo z namenom, da so vsi otroci ozaveščeni o pomenu varovanja z elektriko, ločevanjem odpadkov, ugašanjem luči in podobno. Ena od prvih aktivnosti v projektu je bila izdelava logotipa Zelene straže. Tega je izdelala učenka 7. razreda. Prav tako so na šoli izdelali poenotene napise za koše, ki bodo krasili koše po šoli. V prihajajočih mesecih želijo z učenci ustvariti poseben kotiček namenjen za projekt, da bodo lahko naši otroci, zaposleni na šoli in vsi drugi, ki prihajajo v šolske prostore, ozaveščeni o našem delu in o skrbi za okolje.



Učenci bodo tekom šolskega leta zbirali ideje za dejavnosti, ki bodo potekale znotraj projekta. Na šoli zbirajo plastične zamaške, letos pa so se pod mentorstvom učiteljice Damjane Flisar prijavili na ustvarjalno-trajnostni natečaj Zamaškonjam 2023 podjetja Office&More. Zbiralna akcija poteka od začetka februarja do konca marca, zbrani zamaški pa bodo podarjeni društvu Vesele nogice. "V tem času lahko vsi, ki doma zbirate zamaške, nahranite našega Zamaškonjama, ki je letos spremenil svoj videz in je postal dvorni norček Jolly," pravijo na šoli. 

oš-kapela trajnostni-razvoj skrb-za-okolje