vestnik

Nafta 1903: "Mi želimo na vrh!"

Tomo Köleš, 26. 7. 2018
Tomo Köleš
Franc Fridl: "Treba bo biti previden pri nasprotnikih, ki ne igrajo stalno dobro, zablestijo pa ravno proti favoritu."
Aktualno

V klubskih prostorih nogometnega kluba Nafta 1903 so pripravili novinarsko konferenco, na kateri sta medijski predstavnik in član upravnega odbora Igor Magdič ter trener Franc Fridl predstavila cilje, smernice in igralski kader v novi sezoni.

Za nogometaši Nafte je pet od šestih tednov napornih priprav. Odigrali so sedem pripravljalnih tekem, ena je še na sporedu, potem pa se že začne nova sezona druge lige. Nafta bo svoje prvo srečanje odigrala v soboto, 4. avgusta, ob 20.30, v Lendavi proti Kalcerju iz Radomelj ob neposrednem televizijskem prenosu.



127d2ed1a378b93d59e99a810564ea48
Tomo Köleš
Franc Fridl in Igor Magdič ne skrivata cilja: to je prvo mesto v drugi ligi in preboj med elito.


"Želimo se čim bolj kakovostno in natančno pripraviti, saj želimo na sam vrh," je poudaril Magdič. Klub je pred pričetkom sezone podpisal pogodbo z dosedanjim trenerjem Francem Fridlom za najmanj dvoletno sodelovanje. "Franc Fridl se v Lendavi odlično počuti in tudi mi smo zadovoljni z njegovim delom," je razložil Magdič. Fridlu bosta še naprej pomagala pomočnik Mihael Premuš in trener vratarjev Stanislav Kuzma. Nafto so zapustili štirje nogometaši: Liridon Osmanaj, Marko Ilić, Mateo Monjac in tretji vratar David Macher. Trije igralci bodo šli na posojo k Hotizi: Adam Zagorec, ki zaključuje študijske obveznosti, Lukas Magdič in Lucian Pozsgai. Večina igralcev Nafte iz minule sezone je podaljšala sodelovanje, Lendavčani pa so se okrepili s petimi nogometaši. To so Alen Ploj, ki je prišel iz poljske druge lige (Wisla Pulawy), Dino Cvrtila (Krka Novo mesto), Jan Germek (Veržej), Arpad Vaš (Mura) in Roland Paku, ki je prišel iz madžarske druge lige (Gyirmot FC Györ). Z Nafto trenira tudi Roy Rudonja, sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Mladena Rudonje, v naslednjih dneh pa se bo odločilo, ali bo tudi on v novi sezoni član prekmurskega kluba.


"Kadrovanje smo zaključili. Če bi pripeljali še kako okrepitev, bi to moral biti zares zunajserijski igralec, ki bi nam dal dodano vrednost. Če pa bo potrebno, bomo ekipo okrepili še pozimi," je izpostavil Magdič, ki ga veseli dejstvo, da se je tudi mladinska ekipa Nafte prebila v 2. slovensko mladinsko in kadetsko ligo, vendar nanjo glede izidov ne bodo izvajali nobenih pritiskov. "V zadnjem času se je povečalo število mlajših nogometašev, ki želijo trenirati pri Nafti. Skupno imamo kar 140 mladih igralcev, kar je rekord v zadnjih desetih letih," je izjemno zadovoljen Magdič.

e4de9e49b4ff7b79d2bbfc3025210b84
Tomo Köleš
Nafta bo v sezono krenila z novo Pumino športno opremo.


Članska ekipa bo v novi sezoni nastopala tudi v novi športni opremi, ki jo proizvaja Puma. Sezonske vstopnice za tekme Nafte v novi sezoni so še vedno na voljo, stanejo pa 60 evrov. "To bo še težja sezona, kot je bila prejšnja," pa meni trener Franc Fridl. "In to iz enega samega razloga. Vsi so nas namreč že postavili v vlogo favorita, pa tudi sami ne bežimo od nje. Pomemben bo start prvenstva, čeprav imamo že na začetku težke nasprotnike. Tudi če pridemo v pravo formo šele v petem ali šestem krogu, ni nič narobe, ampak radi bi bili pravi že na začetku. Zato bomo takoj krenili hrabro, ker verjamem, da sreča spremlja pogumne." Fridl je nekaj zaključkov že potegnil iz pripravljalnih tekem, toda ...: "Tu smo veliko rotirali in usklajevali, da prerazporedimo napore. Ampak prvenstvo je nekaj popolnoma drugega kot pripravljalna srečanja. Na teh smo kdaj tudi tvegali kakšne situacije, ki v prvenstvu nikakor ne pridejo v poštev."


Fridl za največje konkurente Nafti šteje ptujsko Dravo, ljubljansko Ilirijo, Ankaran in Tabor iz Sežane: "Ampak bolj je treba biti previden pri klubih, ki morda ne igrajo stalno dobro, ravno na tekmi proti favoritu pa zablestijo." Staro pravilo je namreč, da se prvenstvo ne dobiva v derbijih, ampak v zmagah proti ekipam s spodnjega dela lestvice. "Še kako se tega zavedamo iz minule sezone", sta v en glas potrdila Fridl in Magdič. Nafta si je namreč možnost dosege drugega mesta zapravila tik pred koncem prvenstva, ko je z ekipo Brežic doma odigrala samo 2 : 2. "Tokrat moramo najprej gledati samo nase, pa šele potem na druge nasprotnike," zato poudarja Fridl, pred katerim je torej samo en cilj: prva liga.



nogomet Nafta 1903 konferenca 2018